Akşener'den '6 Mart' kararı

Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in 6 Mart tarihinde yapılacak olan Millet İttifakı toplantısına iştirak etmeyeceğini duyurdu.

SİYASET 04.03.2023, 20:48
Akşener'den '6 Mart' kararı

İYİ Parti lideri Akşener başkanlığında partinin ek binasında gerçekleştirilen toplantı sona erdi.

Yaklaşık olarak üç saat süren toplantının akabinde İYİ Parti Grup Başkan Vekili Dervişoğlu ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Dervişoğlu, İYİ Parti liderinin Millet İttifakı'nın 6 Mart'ta yapacağı toplantıya katılıp katılmayacağına yönelik soruya, "Katılmayacak." yanıtını verdi.

Dervişoğlu, partinin cumhurbaşkanı adayının olup olmayacağına yönelik soru üzerine, her şeyin vakti gelince konuşulacağını dile getirdi.


(Dervişoğlu)

"Kılıçdaroğlu'nu aday yapmak için kurulmuş"

Usta ise bir soru üzerine, "Biz orada ilkelerimizi ifade ettik, yani altılı masa kendi faaliyet ilkelerine dönerse... Bunun manası şu; bundan böyle 'Biz doğru yapmadık, mutabakat sonucunda karar alacağız. Geçtiğimiz seferki şey bir daha yapılmayacak.' denirse o vakit bizim için kapı açık demektir. Onun haricinde kapının açık olmadığı kanaatindeyiz. Şu anki haliyle beşli masa veyahut altılı masa öyle anlaşılıyor ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yapmak için oluşturulmuş bir masa durumuna gelmiştir." diye konuştu.

Söyledikleri şeylerin çok açık ve net olduğunu vurgulayan Usta, "Yani mutabakatla karar verme hususunda son toplantıda yaptıkları hataları düzeltecek bir irade beyanı ortaya konulursa her daim için masa o manada devam eder, İYİ Parti için kapı açıktır. Fakat onun haricinde biz o ilkelerden asla vazgeçmek istemiyoruz, kararlar mutabakat sonucu verilecek, bugüne değin de hep böyle yaptık." yorumunda bulundu.


(Usta)

"Adaylık meselesi gündemimizde değil"

Erhan Usta, "6 Mart'ta yapılacak olan toplantı için bir davet mi bekliyor musunuz?" sorusuna karşılık, "İrade beyanı bekliyoruz fakat belli ki bu irade olmayacak. Çünkü çok açık ve net bir biçimde anlaşılıyor. Masanın neden kurulduğunu anlamış olduk." dedi.

"Akşener cumhurbaşkanı adaylığını duyuracak mı?" sorusuna "Bakacağız." karşılığını veren Erhan Usta, "Gündeme gelir mi?" sorusuna ise "İlerleyen toplantılarda, hepsi kademe kademe gidiyor. Her şey vakti geldikçe konuşulacak." şeklinde konuştu.

Usta, "Adaylığı yarın (5 Mart) mı konuşacaksınız?" sorusu üzerine, "Şu an için adaylık meselesi gündemimizde değil." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)