MHP’nin yerel seçim stratejisi üç ana hedef doğrultusunda yürütülecek

MHP, yerel seçimdeki ana hedeflerini, "yerel ve merkezi yönetimin uyum içinde çalışması", "büyükşehir belediyelerinin kazanılması", "depremden etkilenen 11 kente Cumhur İttifakı'nın mutlak zafer kazanması" ve olarak belirledi.

SİYASET 22.09.2023, 15:22
MHP’nin yerel seçim stratejisi üç ana hedef doğrultusunda yürütülecek

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP), Devlet Bahçeli'nin, temmuz ayında "2024'e Doğru, Diyar Diyar Anadolu" teması ile yerel seçimlere hazırlık sürecini başlatmasıyla birlikte çalışmalara hız verildi.

MHP yönetimi seçim stratejisini, "Merkezden Yerele İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru" ve "İstikrar ve Hizmet İçin, Uyumlu Yönetimle, Umutlu Geleceğe" ile sloganlarının temelinde kurdu.

1. hedef: Merkezden yerele uyum

Seçim stratejisi başlıklarından ilkini "yerel ve merkezi yönetimin uyum içerisinde çalışması" olarak seçen parti yönetimi, Cumhur İttifakı'nın mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanı ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde elde ettiği başarının yerel seçim sürecinde de sürdürülmesini hedefliyor. Böylece MHP, siyasi istikrarın pekişeceği ve vatandaşa sunulan hizmetin kalitesinin artacağını planlıyor.

2. hedef: Büyükşehirlerin kazanılması

MHP'nin stratejisine göre Cumhur İttifakı'nın bir önceki yerel seçimlerde alamadığı büyükşehirlerin bu seçimde kazanılması ikinci hedef olarak belirlendi.

3. hedef: Deprem bölgesinde mutlak zafer

MHP yönetiminin yerel seçim stratejisi doğrultunda üçüncü hedefi ise 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il ve ilçelerinde ittifakın "mutlak zafer" kazanması olarak belirlendi.

Yerel seçimlerde 232 belde kazanmıştı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimde MHP'li belediye sayısını artırmak isteyen parti yönetimi 2019 yılındaki yerel seçimlerde 1 büyükşehir (Manisa), 10 il, 133 ilçe ve 88 belde de olmak üzere toplam 232 belediye kazanmıştı.

Depremden etkilenen illere "Hep Yanında" kampanyası

Diğer yandan MHP lideri Devlet Bahçeli, depremden etkilenen 11 kentte depremzede vatandaşların hassasiyetlerini gözetilerek kampanya çalışmalarının yapılması yönünde talimatını verdi. MHP yönetimi bu kapsamda depremden etkilenen kentlere özel "Hep Yanında" mesajıyla kampanya çalışması başlattı.

Parti yönetimi, kampanyada depremzede vatandaşların her zaman yanlarında olacakları vurgulayarak "Dar Zamanında Tüm Gücüyle Yanında", "Verilecek Doğru Karar, Yaraları Cumhur Sarar", "Beklentisiz Destek Kesintisiz Hizmet" ve "Yaraları Özenle Saracak, Güvenli Geleceği Kuracak" sloganlarını kullanacak.

Yorumlar (0)