Bakan Tunç, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, eşi Fatma Tunç ile birlikte Diyarbakır’daki temaslarını sürdürüyor. Bakan Tunç, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve partinin il binası önünde evlat nöbetine devam eden aileleri ziyaret etti.

GÜNDEM 22.09.2023, 15:47 Şeyda Gül
Bakan Tunç, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Diyarbakır anneleri, evlat nöbeti tutmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve eşi Fatma Tunç'u evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etmek için Diyarbakır’a gitti. Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğrafıyla karşılan Tunç çifti, görüştükleri ailelere tek tek gül verdi. Terör örgütü PKK ile HDP'ye tepkilerini dile getiren aileler, Bakan Tunç'a evlatlarının dağa nasıl kaçırıldığını anlattı.

Diyarbakır anneleri bu mücadeleye büyük bir fedakarlıkla devam ediyor

Valilik ziyaretinde ildeki yatırımlarla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra ilk programa Diyarbakır annelerini ziyaretle başladıklarını kaydeden Bakan Tunç, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Annelerle selamlaştıklarını ve sohbet ettiklerini belirten Bakan Tunç, Diyarbakır annelerinin dünyaya, “Terörü reddediyoruz. İnsan hakları mücadelesi veriyoruz. Yaşam hakkını savunuyoruz. Terörü, şiddeti reddediyoruz. Evlatlarımızı istiyoruz” mesajı verdiğini aktardı.

46 anne evladına kavuştu

Annelerin bu mücadeleye büyük bir fedakarlıkla, büyük bir cesaretle devam ettiğini bildiren Bakan Tunç, ailelerin kararlı bir şekilde ve taviz vermeden kar, kış, salgın, deprem demeden bu mücadeleye devam ettiğini ifade etti. Annelerin bu kararlılığının çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Tunç, takdire şayan davranışları nedeniyle onlara müteşekkir olduklarını söyledi. Özellikle terörün belinin kırılması noktasında annelerin bu cesur ve yürekli duruşları bölgede büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Tunç, bu nöbete 366 aile, annenin katıldığını vurguladı. Bugüne kadar da 46 aile, annenin evladına kavuştuğunu hatırlatan Bakan Tunç, “Temennimiz diğer annelerimizin de evlatlarına bir an önce kavuşmaları ve ülkemizin terörden arınmış huzurlu bir geleceğe inşallah Türkiye Yüzyılı'na adım atmamız. Bu noktada onların bu cesur, fedakarca duruşuna çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Diyarbakır annelerimizin bu mücadelesine destek olmaya her daim devam edeceğiz

Türkiye'de özellikle önümüzdeki süreçte bugüne kadar olduğu gibi demokrasimizin standartlarını hayal dahi edilemeyecek şekilde yükselttiklerini söyleyen Bakan Tunç, adaletin tesisi, adalete güven noktasında insan haklarının önündeki engellerin birer birer kaldırılması ve özgürlükler noktasında çok önemli mesafeler aldıklarını vurguladı. Bundan sonra da inşallah bu kararlılığı sürdüreceklerini kaydeden Bakan Tunç, huzurlu bir geleceğe milletçe kavuşabilmek anlamında Diyarbakır annelerimizin bu mücadelesine destek olmaya her daim devam edeceklerinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettiğini ifade eden Bakan Tunç, “Sizlere şükran borçluyuz” dedi.

Cesur duruşunuzdan dolayı sizi yürekten kutluyorum

Hep beraber terörün kökünü kazıyıncaya, evlatlarınız kurtuluncaya kadar bunun devam edeceğini söyleyen Bakan Tunç, “İnşallah hep beraber ülkemizi, Diyarbakır'ımızı, diğer illerimizi, bütün Türkiye'yi milletçe, kardeşçe huzurlu bir geleceği Türkiye Yüzyılı'nda hep beraber inşa edeceğiz. Bu cesur duruşunuzdan dolayı sizi yürekten kutluyor, annelerin ellerinden öpüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)