MHP lideri Bahçeli: Fazla yatırılan Hazine yardımı depremzedelere verilsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim teklifimiz, 14 Mayıs seçimleri için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. MHP gönüllüdür ve Hazine yardımı alan diğer partilerden aynı hassasiyeti ümit etmektedir" diye konuştu. MHP lideri, HDP'ye Hazine yardımı blokajının kaldırılması kararını ve Anayasa Mahkemesi'ne sert tepki gösterdi.

SİYASET 11.03.2023, 15:16 11.03.2023, 15:41 Hanife
MHP lideri Bahçeli: Fazla yatırılan Hazine yardımı depremzedelere verilsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK, MDK üyeleri ve milletvekilleriyle Genel Merkez'de bir araya geldi. Bahçeli toplantıların ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

  • "MHP ve Cumhur İttifakı milli bağımsızlığımızın gücü, varoluşumuzun güvencesidir."
  • “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin gücüne güç eklemiş, hükümranlık beratı, yeni yüzyılın yükseliş iddiasıdır.” 
  • “6 Şubat'ta meydana gelen ikiz deprem son bir asrın en büyük felaketini yaşatmıştır. Felaketin ağır enkazı karşısında Türkiye tek nefes olmuştur. Türk milleti tek ses, tek bilek haline gelmiştir.”

14 Mayıs Seçimleri

  • “Yaparsa Cumhur İttifakı yapacaktır, yaparsa Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan yapıp başaracaktır.”
  • “Bir an evvel seçimleri yapıp inşa ve ihya edilmeyi bekleyen deprem bölgesine kilitlenmek asıl gayemizdir. Bizim derdimiz Türkiye'mizin kısa sürede derlenip toparlanmasıdır. Milletimizin beklentilerini karşılamaktır.”
  • “14 Mayıs seçimlerinin hayırlı olması yaşadığımız acılar sebebiyle seçim kampanya döneminin sakin, sabırlı, anlayışlı, demokratik nezaketle, projelerin rekabetiyle geçmesi başlıca dileğimizdir. MHP buna hazırdır. Siyasi muhataplarımıza çağrımız bu yöndedir.”

"Hazine Yardımı Deprem Bölgesine Gönderilsin"

  • “Milletvekili genel seçimlerinde toplam geçerli oyların yüzde 3'ünden fazla olanlara da Hazine yardımı söz konusudur. Geldiğimiz bu aşamada bizim teklifimiz, 14 Mayıs seçimleri için siyasi partilere ödenen 3 kat fazla ödeneğin 11 ilimize ve depremzede vatandaşlarımıza aktarılması düşünülmelidir. MHP gönüllüdür ve Hazine yardımı alan diğer partilerden aynı hassasiyeti ümit etmektedir.”

HDP'ye Hazine Yardımı: Hukuk Skandalı

  • “Anayasa Mahkemesinin HDP ile ilgili aldığı karar ile tarafını belli etmiştir.”
  • “Bu mahkeme söz konusu blokeyi kaldırmış, HDP'ye Hazine'nin kasasını açmıştır. Bu hukuk skandalıdır.”
  • “Şu anki Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi değildir. Rezalet ve melanet olarak tanımlıyoruz.”

"Adayımız Belli, Kararımız Net"

  • “Birinci hedefimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminde çok yüksek oy oranıyla seçilmesidir.” 
  • “İkinci hedefimiz milletvekili sayısıyla layık olduğumuz hakkımızı almaktır. Nihai arzumuz Cumhur İttifakı'nın TBMM'de çok güçlü temsil imkanına kavuşmasıdır.”
Yorumlar (0)