Meral Akşener’den, Ali Babacan’a önemli ziyaret

DEVA partisi Genel Başkanı ile İyi Parti lideri Meral Akşener yaptıkları toplantıda parlamenter sistem ile ilgili bir ilkeler bütün üzerinde çalıştıklarını ve muhalefet partilerinin tek bir çalışma ortaya koymayı müzakere edeceklerini belirtti.

SİYASET 05.10.2021, 14:11
Meral Akşener’den, Ali Babacan’a önemli ziyaret

 DEVA Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Babacan ve Akşener gazetecilere açıklamalar yaptı.

Akşener, seçim sonrası devreye sokmaya planladıkları parlamenter sistem ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını anlatarak her tarafın kendi renklerinin bulunduğu bir ilkeler bütününün yavaş yavaş şekillendiğini belirtti. Ve açıklamasında “Bir seçime doğru gidiliyor ve bu seçimde parlamenter sisteme geçiş ya da bu ucube sistemde kalış üzerinden bir mücadele, rekabet ortamı oluşacak" dedi. Akşener ayrıca, zor günlerin yaşandığı bugünlerde siyasette istişare yapmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak böyle fikir alışverişlerini siyaset dünyasında daha sık yapmayı planladıklarını ifade etti.

  Muhalefet partilerinin bir süredir parlamenter sistem üzerinde çalışma yürüttüklerini söyleyen Babacan, şunları söyledi: "Parlamenter sistem üzerine çalışan 6 partinin fikirlerini beyan ettiği ve değerlendirmelerini yaptığı bir masa oluşturuldu. Bugün hepsi bir araya gelecek. Bu çalışmaların tek bir çalışma haline getirmek için çalışmalar devam ediyor. Bu arkadaşlar 2 haftada bir araya gelerek her toplantıda çalışmaları daha da ileriye götürerek tek bir bakış açısı bulabilmek için çaba gösterecekler. Bu çalışmalar umarız iyi sonuçlar verecek”

“Seçim ilan etsinler, 13.cumhurbaşkanının kim olacağını görürler”

Toplantısının sona ermesiyle bir gazetecinin Ak Parti Genel Başkan Vekili görevini yürüten Numan Kurtulmuş’un Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu sorması üzerine Akşener;  "Cumhur İttifakı'nın bileşenleri eğer bizim ittifakın Cumhurbaşkanı adayını merak edip, çeşitli sıfatlar ekliyorsa, bu işte bir durum var demektir. Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimini şimdiden kaybettiğini biliyor. Kendilerine tavsiyem, hemen seçim kararı ilan etsinler hemen 13. cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin kim olduğunu öğrenirler. Kendilerine bu fikir jimnastiğinde başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Akşener’in başbakanlığı bizim için değerli” açıklaması için de teşekkür etti. Ayrıca "Bunun anlamı, seçimde partinizin birinci parti haline geldiği sonucunu alırsınız, o zaman da başbakanlık görevi sizin olur. 'Bu ülkenin önünü tıkayacak bir tutumum olmayacak, cumhurbaşkanlığı için çalışmayacağım' demiştim. Ben durduğum yerde duruyorum. Beni ilgilendiren bir karar. Kişisel kararımı da milletimize duyurdum" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)