Melih Gökçek'ten ikinci "jelibon" vakası! "Aboubakar"ı şehit sandı

Sosyal medya kullanıcıları Melih Gökçek'in Aboubakar paylaşımı hakkında konuşuyor! Attığı tweetler ile gündemden düşmeyen ve adından sık sık bahsettiren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek; bu defada Beşiktaş'ta iki farklı dönemde forma giyen Kamerunlu Aboubakar'ın photoshop ile Türk askerine benzetildiği fotoğrafını gerçek sanarak Twitter’dan paylaştı. Melih Gökçek'in söz konusu paylaşımı sosyal medyayı sallarken, ikinci jelibon vakası olarak tarihe geçti.

SİYASET 18.08.2022, 12:40
Melih Gökçek'ten ikinci "jelibon" vakası! "Aboubakar"ı şehit sandı

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beşiktaş’ta forma giyen yıldız futbolcu Aboubakar'ı Türk askeri sandı ve sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı!

Gökçek, Twitter’da TT oldu!

Gökçek, yaptığı paylaşımı ile sosyal medya kullanıcılarının diline düştü ve TT listesine adını yazdırmayı başardı. En son Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş'ın elde ettiği şampiyonlukta büyük katkısı olan Aboubakar'ın photoshopla değiştirilmiş fotoğrafını 'Türk vatandaşı' diye Twitter’dan paylaşan Gökçek, danışmanını suçladı.

Gökçek’ten ikinci jelibon vakası

Bahsi geçen paylaşımına ‘‘Bak Türkiye’’ notu ile başlayan Gökçek; ‘‘Somali'den ülkemize gelip Türk vatandaşı olan, senin inancın ve senin ülken için savaşan Abu Bakeroğlu, PKK'lılar tarafından yapılan karakol baskınında şehit düştü. Mekanı cennet olsun inşallah. Yabancı düşmanlığı yapmaya devam eden hainlere bu da ibret olsun’’ şeklinde ifadeler kullandı.

Tweeti sildi danışmanını suçladı

Tweeti attıktan sonra paylaşımına gelen yorumların üzerine konuyala ilgili bir yanlış anlaşılmanın olduğunu fark eden Melih Gökçek, danışmanının yanlış bilgi verdiğini söyledi ve Aboubakar tweetini hemen sildi.

Vincent Aboubakar kimdir?

Kariyerine Al-Nassr takımında devam eden Vincent Aboubakar, Beşiktaş takımının son şampiyonluğunda etkili olan önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekmişti. Süper Lig'de tam 53 maça çıkan yıldız futbolcu Aboubakar, 27 defa gol sevinci yaşadı. Beşiktaş’lı taraftar Kamerunlu yıldız futbolcuyu çok sevmiş, adına şarkılar yazmışlardı.

Yorumlar (0)