Mehmet Özhaseki’den kararsız seçmen açıklaması

Bir içerik üreticinin kanalında sorulan soruları cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Seçmenler ne kadar kırgın ya da kararsız olursa olsun muhalefet partilerine yönelmiyor” dedi. Programda, özel hayattan siyasete kadar birçok konu konuşuldu.

SİYASET 14.07.2022, 14:41 15.07.2022, 10:03
Mehmet Özhaseki’den kararsız seçmen açıklaması

Bir Youtube kanalına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, kırgın ve kararsız seçmenler konusuna değindi. Özhaseki, özel hayattan siyasete kadar birden fazla hususta, tarafına sorulan sorulara yanıt verdi.

Sohbet havasında gerçekleşen programda içerik üreticisi vatandaşların ve kendisinin aklına takılan bütün soruları Mehmet Özhaseki’ye sordu.

Siyasete atılma sürecini anlattı

İçerik üreticisinin “Siyasete ilk atılma süreciniz nasıl gerçekleşti?” sorusunu yanıtlayan Özhaseki ailesinin bu duruma pozitif bakmadığını söyleyerek, “Zaten ailem ticaretle uğraşıyordu. Bundan ötürü benim siyasete girmemi çok olumlu karşılamadılar. Siyasi yaşantım tam anlamıyla başlayana kadar birden fazla sivil toplum örgütü, dernek ve vakıflarda çalışmalar gerçekleştirdim. Arkadaşlarım ile beraber oluşturduğumuz bu kuruluşlarda garip, yoksul ve öğrencilerin her daim yanında bulunduk. Hatta Kayseri’de bulunan ilk aşevini biz açtık” dedi.

“Babam hep karşı çıkıyordu”

“Aynı zaman öğrencilere yakacak fonunu, burs faaliyetlerini, ekmek fonunu da ilk olarak biz gerçekleştirdik. Sivil yaşantımda da hep vakıfların içerisinde sosyal faaliyetlerde buldum kendimi. 94 yılı öncesinde de benim belediye başkanı görevini yapmam için gelip konuşanlar oluyordu. Tabi haliyle o zamanın Refah Partisi Kayseri İl Bakanı, milletvekilleri, idaresi onlar devamlı babamla konuşuyordu. Ancak babamın görüşü hep olumsuzdu.

Siyasete atılmamam konusunda oldukça kararlıydı, zaten ticaret yapan bir aileydik, elimizde bulunan durumun zorlaşmaması adına babam siyasetle uğraşmamı istemedi.

Bir gün denk geldi ve Kayseri’nin eski vaizi Demirci Hoca’yla babam konuştu. Babam aynı şekilde karşı çıkıyordu. Demirci Hocam da babama döndü ve dedi ki, “’Senin kaç tane çocuğun var oğlum?’ dedi. Babam da cevap olarak ‘hocam sizde biliyorsun 3 tane oğlum var’ diye yanıt verdi.

“Uzun uğraşlar sonunda müsaade etti”

Demirci Hocam da babama cevap olarak ‘Allah sana ya 2 tane evlat verseydi o zaman ne yapacaktın’ dedi. Babam da ‘Yani yapacak bir şeyim yoktu’ dedi. Hocam da ‘Bir tane olsa ya da hiç olmasa ne yapmayı düşünüyordun oğlum. Bak bırak Mehmet’i de vatana hizmet etsin’ dedi. Demirci Hoca’nın bu sözlerinden sonra babam siyasete adım atmama izin verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanıştığı ilk günü anlattı

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmanız nasıl oldu?" sorusuna karşı Özhaseki, “İlk karşılaşmamız 90’lı senelerin başında gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımızla İstanbul’da ticaret yaptığım sırada görüştük. Bir lokantada iş insanlarıyla beraber yemek yiyorduk. Uzunca boylu birisi yanımıza yaklaştı. Bize ‘Selam aleyküm’ dedi. Bizde ‘Aleyküm selam’ diye cevap verdik. ‘Ben, Recep Tayyip Erdoğan. Refah Partisi İstanbul İl Başkanıyım, beni masanıza misafir eder misiniz?’ dedi.

‘Estağfurullah gel otur’ dedik. Orada tanıştı, oturduk. Ben de Kayseri’den buraya geldiğimi anlattım. Sonra da bize davasını, derdini anlattı.

Yanımızdan giderken de ‘Size benim tarafımdan herhangi bir hizmetim olur mu? Kayseri’den gelmişsiniz, İstanbul’dasınız” dedi. Bizde teşekkür ettik. O görüşmeden sonrasında da haliyle 94 senesinde aday olarak çıktığımızda daha sık görüşme yapmaya başladık. AK Parti’nin oluşturulma döneminde anayasal nedenlerle resmen katılamasam da fikren katıldım.

AK Parti’ye geçiş yapan ilk belediye başkanı bendim. İlk konuşmamızı Kayseri’de düzenledik. Mitingin sonrasında Sayın Genel Başkanımızı orada bulunan evimize davet ettik, o günün gecesi bizdeydi” şeklinde ifade etti.

“Yapılanları iyi şekilde dile getiremiyoruz”

2023 senesi seçimleri için değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “20 sene süresince gerçekleştirdiğimiz bütün icraatlar bizim en değerli referansımızdır. Ancak biz bunu iyi şekilde dile getiremiyoruz. İdare etme konusunda, geçmiş dönemlerde olan hükümetlerden daha fazla iş yaptık. Devasa planlar ve projeler gerçekleştirdik. Ve bu konu da başarılıyız, enerjide, savunma sanayisinde, sağlıkta da başarılıyız” dedi.

“Ak Parti’ye kırılanların gönlünü alacağız”

Kararsız seçmenlerin muhalefete yönelmediğine dikkat çeken Özhaseki, “Türkiye’deki vesayet rejiminin indirilmesi ve özgürlüklerin genişletilmesini AK Parti yaptı. 20 sene içerisinde gerçekleştirdiklerimiz, bundan sonrası için yapacaklarımızın referansı olarak görülebilir. Mevcuttaki problemleri çözüme kavuşturacak her çeşit formül bizde bulunuyor, başarılı bir ekip ve bilgi birikim bizde var. Yaptığımız anketlerde Ak Parti’ye kırılmış olan seçmenler İyi Parti’ye ya da CHP’ye kaymıyor. Biz kararsız kalan seçmenimizin de yeniden gönlünü alacağız. Oluşturulan son incelemelerde de kararsız kalan seçmenin bizlere yöneldiğini açık ve net şekilde olarak görüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)