Rusya'dan iş merkezine saldırı: Ölü ve yaralılar var!

Rus ordusu tarafından Vinnytsia şehrinde bulunan bir iş merkezine yapılan füze saldırısında 3'ü çocuk 20 kişi hayatını kaybetti. Telegram kanalından mesaj paylaşan Zelenski, "Asker varlığının bulunmadığı alanlara füze atan Rusya'nın amacı oldukça açık. Rusya, terörist ve katil bir ülke." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 14.07.2022, 14:54 14.07.2022, 16:08 Hakan Öksüz
Rusya'dan iş merkezine saldırı: Ölü ve yaralılar var!

Ukrayna'daki çatışmaların şiddeti her geçen gün artıyor. Daha önce de yerleşim bölgelerine saldırılar düzenleyen Rusya, bir kez daha sivilleri hedef aldı. Vinnytsia şehrinde bulunan bir iş merkezini vuran Rusya, dünya kamuoyundan tepki çekti. Saldırı sonrası yapılan ilk açıklamada 8 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

20 kişi hayatını kaybetti

Saldırı bölgesindeki duruma ilişkin güncelleme yapan Ukrayna Acil Durumlar Servisi, ölü ve yaralı sayısının arttığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre 3'ü çocuk 20 kişi saldırıda can verdi. En az 25 kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Füzelerin isabet ettiği binalarda ciddi zararların oluştuğunu aktaran Ulusal Polis Şefi Ihor Klymenko, bir otoparkta yangın çıktığını söyledi.

Zelenski: "Rusya, terörist ve katil bir ülke"

Rus ordusunun iş merkezine yaptığı saldırı sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski açıklama yaptı. 

Mesajını Telegram kanalından ileten Zelenski, "Rusya, sivil nüfusumuzu yok etmeye yönelik eylemlerinin dozunu her geçen gün artırıyor. Ukraynalı çocuklar, Rus füzeleri nedeniyle hayatlarını kaybediyor. Asker varlığının bulunmadığı alanlara füze atan Rusya'nın amacı oldukça açık. Rusya, terörist ve katil bir ülke. Onları insan olarak göremiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)