Denizli’de feci kaza! Tur otobüsü şarampole devrildi

Denizli'nin ilçesi olan Acıpayam’da tur otobüsü şarampole devrildi. Kaza sonucunda 39'u turist olmak üzere 41 kişi yaralandı.

GÜNDEM 14.07.2022, 14:56 15.07.2022, 12:20
Denizli’de feci kaza! Tur otobüsü şarampole devrildi

Antalya'nın ilçesi olan Alanya’dan Denizli'de bulunan Pamukkale travertenleri istikametinde giden A.G. (48) yönetimindeki turistleri taşıyan tur otobüsü, Kumavşarı Mahallesinin girişinde yer alan bariyerlere çarptı.

Araçta yabancı turistler bulunuyordu

Bariyerlere çarptıktan sonra şarampolde yuvarlanan tur otobüsü, olayın etkisiyle ters döndü. Meydana gelen kazada turist rehberi ve sürücü dahil olmak üzere, Almanya, Meksika ve İngiltere uyruklu 39 turist yaralandı.

İtfaiye ekipleri sıkışanları araçtan çıkardı

Çevredekilerin durumu ihbar etmesinin üzerine olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi gönderildi.

Takla atan otobüste bulunan yaralılar, itfaiye ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonrasında araçtan çıkartıldı.

Ön tekerleği patladı

Kaza bölgesinde yapılan ilk müdahalelerinin sonrasında şehirdeki hastanelere sevk edilen 41 yaralıdan 6 turistin sağlık durumunun ağır olduğu belirlendi.

Gerçekleştirilen ilk inceleme sonrasında tur otobüsünün ön tekerleğinin patladığı belirlendi. Kazanın bu sebeple oluşabileceği iddia edildi.

Çevredekiler yardıma koştu

Kumavşarı Mahallesinde yaşayan ve kazaya şahit olan 65 yaşındaki Medine Akay ise basına verdiği ifadede, “Evimin bahçesinde oturuyordum. Daha sonra çok büyük bir gürültü işittim. O anda hemen yardıma koştum” dedi.

Yorumlar (0)