Ukrayna’dan Rus kuvvetlerine darbe! Mühimmat deposu vuruldu

Rusya tarafından işgal altında olan Ukrayna’nın Herson kentinde Rus kuvvetlerine ait bir cephanelik deposu Ukrayna güçlerince vuruldu.

DÜNYA 12.07.2022, 09:53 13.07.2022, 16:59
Ukrayna’dan Rus kuvvetlerine darbe! Mühimmat deposu vuruldu

Ukrayna güçlerinin 11 Temmuz tarihi itibarıyla Donbass Bölgesi’nde bulunan kentlere yönelik saldırılar gerçekleştireceğini açıklamasının sonrasında, Rus kuvvetlerinin denetimi altındaki şehirlere düzenlenen saldırı haberleri de peş peşe duyurulmaya başladı.

Roketlerle vurdular, mühimmat deposunda yangın çıktı

Rusya tarafından işgal edilen, Ukrayna’nın Herson kentinde Rus güçlerine ait bir teçhizat deposu Ukrayna kuvvetlerince vuruldu. Ukrayna basını tarafından yerel kaynaklara değindirilen haberlerde, Ukrayna güçlerinin akşam saatlerinde başlattığı saldırılar da Rusya’nın kontrolü altındaki Nova Kakhovka şehrinde yer alan cephane deposunun roketlerle nişan alındığı açıklandı. Cephane deposunda gerçekleşen büyük patlamaların sonrasında ise yangın çıktı.

“Ölü ve yaralılar için tahliye grupları oluşturuldu”

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestovich, “Nova Kakhovka şehrinde, Rus güçlerine ait olan savunma füzeleri ve hava kuvvetlerinin yer aldığı depolara saldırı düzenlendi. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre, 100’den fazla ölü bulunuyor. Bu sayının yarısı kadar da ağır yaralı ve toplamda 200 yaralı. Bunlardan bazıları yaşama tutunamayacak. Bazı ölüler ve yaralılar adına tahliye grupları düzenlendi” şeklinde ifade etti.

Diğer bir taraftan hem Rusya hem de Ukrayna tarafından cephane deposunda gerçekleşen patlamalara yönelik henüz resmi bir bilgilendirme sağlanmadı.

Yorumlar (0)