Meclis görüşmelerine kavga molası: HDP'nin önergesi CHP ve AK Parti'yi birbirine düşürdü

HDP’nin Tahir Elçi cinayetiyle ilgili verdiği önerge sonrasında CHP’li Sezgin Tanrıkulu, AK Parti’yi suçladı. Bunun üzerine Meclis, ringe döndü.  

SİYASET 01.12.2021, 13:56
Meclis görüşmelerine kavga molası: HDP'nin önergesi CHP ve AK Parti'yi birbirine düşürdü

Meclis’te dün toplanan Genel Kurul’da vekiller birbirine girdi. Gündem dışı konuşmalar sırasında HDP, Tahir Elçi cinayetinin araştırılması konusunda önerge sundu. HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Elçi cinayetiyle ilgili şunları söyledi: “Tahir Elçi cinayeti göz göre göre geldi. Cinayet karşısında hiçbir önlem alınmadı. Olayın ardından kolluk kuvvetleri olay mahalline su sıktı, savcı hemen gelmedi. Bunlar da faillerin bulunmasını zorlaştırdı.” 



CHP’den HDP’ye tam destek 

HDP’li Günay’ın açıklamalarının ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AK Parti sıralarını işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “Tahir Elçi cinayetinin faili sizsiniz. Bu cinayetin failleri, araştırmayanlar, olayın üstünü örtenler.” 



İlk tepki AK Parti İstanbul Vekili’nden geldi 

Tanrıkulu’nun sözleri üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, “Kendine gel!” şeklinde tepki gösterince Tanrıkulu, suçlamalarına devam etti. AK Partili Belma Satır, “Failleri koruyan sensin. Bu saygısızlıktır! Ne biçim konuşuyorsun! Ne konuştuğunu bilmiyorsun! Kafayı yemişsin!” ifadelerini kullandı.  



“Bu önergeyi verenler PKK’dan bahsetmiyor” 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise CHP ve HDP’ye şu sözlerle tepki gösterdi: “PKK, olay yerine gitmekte olan cumhuriyet savcısına, kazdığı tüm hendeklerden ateş açtı. Zırhlı araçla bile keşif yapılamadı. Bu önergeyi verenlerden biri de PKK’nın sivillere silah sıktığından bahsetmiyor. Çünkü bu önergeyi verenler, PKK’nın esirleri.” 



Meclis, ringe döndü 

Tarafların sözlü atışması sonrasında vekiller arasında yumruklu tekmeli kavgalar başladı.  

Yorumlar (0)