Lütfü Türkkan, “MİT TIR’ları” hakkındaki gizli belgeleri sızdıran ilk kişiydi

Bingöl’deki şehit yakınıyla arasında geçen diyalog ile son zamanlarda gündemden düşmeyen İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın, MİT TIR’ları kumpası hakkındaki gizli belgeleri, Can Dündar’dan önce temin ettiği ve Twitter hesabında da bunları paylaştığı ortaya çıktı.  

SİYASET 10.11.2021, 17:59 10.11.2021, 18:18
Lütfü Türkkan, “MİT TIR’ları” hakkındaki gizli belgeleri sızdıran ilk kişiydi

Son günlerde bir şehit yakınına yaptığı muamele ile gündemden düşmeyen İYİ Partili Lütfü Türkkan, şimdi de 2014 senesinde Twitter hesabında yaptığı paylaşımla gündemde.  

Lütfü Türkkan’ın 2014 senesinde MİT TIR’ları kumpası hakkındaki belgeleri  Twitter hesabından paylaştığını ve bunun bir suç olduğunu belirten AK Parti MKYK Üyesi Avukat Mücahit Birinci, Can Dündar’ın aynı suçtan ceza almasının karşılığında Lütfü Türkkan’ın bu konuda soruşturma bile geçirmediğini aktaran Birinci, bu durumun hukuken mümkün olmadığını ifade etti. 

İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın MİT TIR’ları kumpası belgeleri paylaşımı için “Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” suçundan yargılanması gerektiğini ve bu belgelerin Can Dündar’dan önce Lütfü Türkkan’ın eline geçtiğini kaydeden Birinci, bu bilgi ve belgelerin casusluk amacıyla paylaşıldığını aktardı. 



“Gizli kalması gereken belgeler, 2014 senesinde servis edildi” 

Avukat Birinci: “Lütfü Türkkan şu anda şehit yakınına küfür etmesi ile gündemde. Fakat bunun dışında bir husus var. Türkkan, yalnızca şehit yakınına küfür eden biri değil. O aynı zamanda gizli kalması gereken MİT TIR’ları hakkındaki belgeleri Eylül 2014’te kamuoyu ile paylaşan biri. Bunun daha önce nasıl gözden kaçırıldığı da hayli önemli. Fakat artık bu bilinen ve zaman aşımı dolmamış bir konu. Tweet, 29 Eylül 2014 tarihinde atılmış; ben de bunu kendi sosyal medya hesabımdan yayınlayıp cumhuriyet başsavcılığına sundum. Bu konuyla ilgili Can Dündar başta olmak üzere bazı kişilerin yargılandığını biliyoruz. Bu, suçtur. Gizli kalması gereken belgeler, askeri ve siyasi casusluk yapmak amacıyla kamuoyuna servis edilmiştir. Benim bu paylaşımımın bir ihbar olarak kabul edilmesi gerekir.” 



“Bu belgeler, FETÖ firarisi tarafından servis edildi” 

Avukat Birinci: “Türkkan’ın bu konuda yargılanması gerekiyor. Belgenin kim tarafından servis edildiği de bu noktada oldukça önemli. Bu belge kim tarafından servis edilebilir biliyor musunuz? Bu belgeleri, arama tutanağını, tutanakta yazan TIR içerisinde nelerin bulunduğunu ve gizli kalması gereken diğer ayrıntıları teker teker servis eden kişi kimdir? O arama tutanağında imzası bulunan herkes, TSK üniformasını gasp eden FETÖ alçaklarıydı. Bu kişiler, şu anda mahkum ya da firari durumda. Bu kapsamda şunu da sormak lazım: Lütfü Türkkan ve Fikret Seçen arasında ne gibi bir ilişki var? Burada diğer bir nokta da Fikret Seçen’in kim olduğu. Seçen Zekeriya Öz’ün başsavcı vekili. Dolayısıyla kendisi şu anda firari. Seçen, Gebze’de görev yapmış bir örgüt mensubudur.” 

Yorumlar (0)