Logo krizinde ikinci perde: DSP'den Ayhan Bilgen'e 'yolunmuş leş kargası' yanıtı!

HDP Eski Milletvekili Ayhan Bilgen’in kurduğu yeni partisinin logosu üzerine DSP ile yaşanan tartışma üzerine kullandığı ‘güvercin ahlakını seçiyoruz fakat şahin olmayı da biliriz’ sözlerine tepki gösteren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Şu halinizle size en çok yakışan sembol "yolunmuş leş kargası" olur.” açıklamasını yaptı. 

SİYASET 08.04.2022, 11:47 09.04.2022, 11:39
Logo krizinde ikinci perde: DSP'den Ayhan Bilgen'e 'yolunmuş leş kargası' yanıtı!

HDP Eski Milletvekili Ayhan Bilgen, partisinden ayrıldıktan sonra Türkiye’nin Sesi Partisi isimli bir parti kurmuş ve parti sembolü olarak da güvercin simgesi kullanmıştı. Söz konusu logonun DSP logosuna benzemesi sebebiyle DSP cephesinden tepkiler gelmiş ve konunun yargıya taşınacağı belirtilmişti. 

TSP: “Şahin olmayı da biliriz”

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘güvercin ahlakını seçiyoruz fakat şahin olmayı da biliriz’ şeklinde ifade kullanmıştı. Bu sözler üzerine DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, sert tepki gösterdi.

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur’un konuyu yargıya taşıyacağız açıklaması gelmişti. Bunun üzerine Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in “güvercin ahlakını tercih ediyoruz ama şahin olmayı da biliriz” sözleri üzerine DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’dan Bilgen’e yanıt gecikmedi.

DSP: “Size en çok yakışan sembol, ‘yolunmuş leş kargası’ olur”

DSP Lideri Aksakal, Ayhan Bilgen’e verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

“Daha dün siyaset arenasına adım atmış olan Türkiye’nin Sesi Partisi'nin Lideri Sayın Ayhan Bilgen, 37 senedir DSP'nin logosu olan "Akgüvercin"in benzerini seçmelerindeki "dikkatsizliklerine", yasalar çerçevesinde yaptığımız düzeltme itirazına, bir diğer bir talihsizlikle cevap vermiş, "Biz güvercin ahlakını siyasette seviyoruz fakat şahin olmasını da biliriz" sözlerini kullanmış. Aldığımız ‘Ecevit öğretisi ve terbiyesi’ kapsamında davranmaya dikkat ederek şunu söylemeliyim ki; bu gibi tehditkâr ifadelerde bulunanların ne ahlaktan, ne güvercinden söz etmeye hakları olamaz! Yıllardır bu gibilerin milletin gündeminde tuttukları “sözde sorun”, işte tam da bu sorundur! Çünkü bu yaklaşım tavrı, hukuk düzenine yabancı olan bir zihniyetin göstergesidir. Eşkıya jargonu ve kabadayı ağzıyla kullanılan ifadelerin DSP'ye sökmeyeceğini de bilmelerini temenni ederiz. "Bizi yolunmuş güvercin logosu seçmeye mecbur bırakmasınlar" şeklinde de tehdit savuranların, doğrusu bu seçenekleri daha isabetli fakat size bu halinizle en çok yakışan logo "yolunmuş leş kargası" olur.”

Yorumlar (0)