DSP, Ayhan Bilgen'in partisinin logosu için yargıya gidiyor

HPD eski milletvekili Ayhan Bilgen'in yeni kurmuş olduğu SES Parti'nin sembolünün, kendi amblemlerine benzediğini öne süren DSP, yargıya başvuruyor.

SİYASET 01.04.2022, 13:30 01.04.2022, 17:45
DSP, Ayhan Bilgen'in partisinin logosu için yargıya gidiyor

DSP, yeni kurulan SES Parti’nin sembolü için yargıya gidiyor.

“Yasal süreci başlatacağız”

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, yeni kurulan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kullanmış olduğu güvercin sembolüne yönelik, “En kısa sürede sembolün, değiştirilmesini bekliyoruz. Aksi durumda, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yasal süreci başlatacağız." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Okur, demokrasinin vazgeçilmezlerinin başında siyasi partilerin geldiğini, Türkiye'de de değişik dönemlerde birçok siyasi parti kurulduğunu söyledi.

Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve arkadaşlarının kurduğu SES Parti'nin, kurumsal sembolü olarak lacivert zemin üstüne zeytin dalı bulunan beyaz güvercin simgesi kullandığını aktaran Okur, şunları söyledi:

"Türk siyasetine ve kendilerine hayırlı olması diliyoruz. Fakat öncelikle söylemeliyiz ki, bu tercih doğru bir davranışı içermemektedir. Umudun simgesi olan mavi zemine, barışın simgesi 'Ak Güvercin' 1985'te kurulmuş olan DSP'nin sembolüdür ve 37 yıldır da Türk seçmeninin katıldığı tüm seçimlerde bu logo kullanılmaktadır. Bu tarz bir logo belirlemesi en hafif tabiriyle talihsiz bir tercih olmuştur. En kısa süre içinde sembolün değiştirilmesini bekliyoruz. Aksi durumda Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yasal süreci başlatacağız."

Yorumlar (0)