Kılıçdaroğlu’ndan, AP’ye; iktidar olup sorunları çözme sözü

TBMM’de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi heyetini ağırlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk seçimlerde partisini iktidara taşıyıp Avrupa’nın Türkiye’den yakındığı konuları düzelteceğini söyledi.

SİYASET 01.04.2021, 10:38 02.04.2021, 09:42
Kılıçdaroğlu’ndan, AP’ye; iktidar olup sorunları çözme sözü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mecliste Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Rik Daems ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

“İktidar olup tüm sorunları çözeceğiz”

Türkiye’deki gelişmelerden dert yakınan Avrupa’nın şikâyet ettiği tüm sorunların CHP iktidarında çözüme kavuşacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, Daems ile görüşmesinde, AİHM kararları, erken seçim ve İstanbul Sözleşmesi ele alınan konular arasında yer aldı.

Görüşmede Daems, Kılıçdaroğlu’na, AİHM ve İstanbul Sözleşmesi konularında alınan kararlarla Türkiye'nin Avrupa’daki imajının zedelendiğini dile getirdi.

“Bu durumu değiştireceğiz”

Türkiye siyasetinde ikili bir kutuplaşma olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bir tarafta demokrasiden yana Millet ittifakından oluşan siyasi partiler grubunun diğer tarafta ise otoriter rejimden yana olan Cumhur ittifakının olduğunu belirtti.

Yerel seçimlerin kendileri açısından son derece önemli bir gösterge olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ilk genel seçimde seçimi kazanacaklarını dile getirdi.

İktidara geldiklerinde Türkiye’yi yeniden demokratikleşmeye doğru götüreceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, parlamenter sisteme de geri dönüleceğinin altını çizdi. 

Yorumlar (0)