Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Bir cumhurbaşkanı...

Kılıçdaroğlu, "Bir cumhurbaşkanı yanan ormanlık bölgelerin yeniden kazanılması için görevi Orman Bakanlığı'na değil de Turizm Bakanlığı'na veriyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez." ifadelerini kullandı.

SİYASET 03.08.2021, 20:00 04.08.2021, 16:26
Kılıçdaroğlu'ndan sert sözler: Bir cumhurbaşkanı...

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın mensuplarının karşısına geçti.

"Bir Cumhurbaşkanı..."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleme hususunda bir master planı hazırlamaktan acizse, o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarının 5 yıllık zaman dilimleri içerisinde devamlı olarak arttığını göremiyor, görüyor da kavrayıp, önlem almıyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını engelleyemez. Bir cumhurbaşkanı küresel ısınmayla birlikte orman yangınlarının artacağını bilmiyorsa, dünyada ve ülkemizde ilgili uzmanların yazılı uyarılarını bile okumuyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı orman yangınları ile mücadeleyi yandaşı için senelik ihalelerle yapıyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını engelleyemez. Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarınla kullanılacak helikopter ve uçakların dengeli olması gerektiğini bilmiyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı yangında kullanılacak olan filonun belirli bölgelerde bulunması ve yangına süratle müdahale edilmesi gerektiğini bilmiyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını engelleyemez. Bir cumhurbaşkanı yanan ormanlık bölgelerin yeniden kazanılması için görevi Orman Bakanlığı'na değil de Turizm Bakanlığı'na veriyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı kül olan orman alanlarının yerine otel yapımına ses çıkarmıyor, otel yapılmasını sağlıyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını engelleyemez. Bir cumhurbaşkanı Cumhuriyet'in göz bebeği olan THK'yi (Türk Hava Kurumu) işlevsiz hale getirip adeta Cumhuriyet'ten intikam almaya kalkıyorsa o cumhurbaşkanı ormanları asla koruyamaz.

"Türkiye yönetilemiyor"

Bu söylediklerimin tümü doğrudur. Geldiğimiz tablo, yaşadığımız trajedi tam da budur. Türkiye maalesef yönetilemiyor. Yaşadığımız felaket zaten iktidarın elinde hırpalanmış olan ruh sağlığımızı ne yazık ki daha da etkiledi. Halk yardım çağrısı yaptığı zaman onları anlamak yerine önüne gelen herkesi 'terörist' olarak yaftalamak yalnızca aciz yönetimlerin başvuracağı bir taktiktir. Halkımızın ruh sağlığını düşünmek durumundayız. Yangında zarar görmüş bölgelere ne Turizm Bakanı'nın ne iktidarın ne de yandaşların bir tek tuğla koymalarına müsaade etmeyeceğiz. Herkesi uyarıyorum. Yanan bölgelerde ranta açılacak bir avuç toprağı dahi yanlarına bırakmam, ellerinden alacağım." 













Yorumlar (0)