Kılıçdaroğlu'ndan 'iktidar' vurgusu

'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemiz zenginleşecek ve kalkınacak. Bu zenginlik tabana yayılacak, halk zenginleşecek, refah adil bir şekilde dağıtılacak. Fakiri fakirleştiren, zengini zenginleştiren bu düzenin artık sonuna gelindi. Başaracağız, kazanacağız. 'Altılı Masa' hem TBMM'de hem de cumhurbaşkanlığında çoğunluğa ulaşacak. Zafer bizim olacak. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." ifadelerini kullandı.

SİYASET 03.12.2022, 21:07 05.12.2022, 09:22
Kılıçdaroğlu'ndan 'iktidar' vurgusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda konuştu.

"Türkiye bir daha asla savrulmayacak"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Köklü bir değişim gerçekleştireceğiz. Yönetenler gelip gidecek fakat Türkiye bir daha asla savrulmayacak. Türkiye'ye bırakacağım en güzel ve en büyük miras olur. Bugün bu sahneden sizlere ana muhalefet partisinin lideri olarak değil, büyük güç birliğinin, kuracağımız sistemin bir parçası olarak seslenmekteyim. Bu siyaset üstü kuvvet birliği sizlerle beraber çalışınca tamamlanacak. 

"Bay Kemal bu problemi de çözdü"

'Altılı Masa' olarak Türkiye için kenetleniyoruz, altı lider olarak hep beraber yürümeye devam edeceğiz. Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinden işinde uzman kişilerle bir araya geldik. 'Altılı Masa'da çok iyi kadrolar var. Bu beraberliğin başarılı olması için kaynağa gereksinim var. Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Bay Kemal bu problemi de çözdü. İktidarımızın ilk altı ayında vatandaşlarımızın rahatlaması için hızlı çözüm önerilerimiz hazır. İlk adımımız bu, ikinci adımımız ise kalıcı refahı sağlamak. Yaptığımız uluslararası temaslarda yaklaşık olarak 5,5 trilyon dolarlık fon yöneten bankalarla ve girişim sermayesi fonlarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Somut projeler üzerinde çalıştık. Hızlı istihdam, gıda bolluğu, enerji, iş gücü dönüşümü, endüstriyel dönüşü gerçekleştirme şeklinde sıralayabilirim. 

"Vizyonumuzu kısaca özetlemek isterim..."

Güçlü sosyal devlet ve temiz yönetimle hem fırsat hem de gelir eşitliğini sağlayacağız. Vizyonumuzu kısaca özetlemek isterim. Jeremy Rifkin'in Çin'de ve Almanya'da gerçekleştirdiği çığır açan endüstriyel dönüşümü ülkemizde de yapacağız. Selin Hanım, üretimi dönüştürdüğümüzde üç temel amacı gözeteceğimizi dile getirdi. Yeşil üretimi sağlamak, teknoloji dönüşümü ve güvenceli işler yapmak. Daron Acemoğlu, 'Sağlıklı bir ülke ekonomisi için olmazsa olmaz şey demokrasidir, demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz.' dedi. Faik Bey, 'Ülkemiz kral yerine kural istiyor. Ekonomiye kuralı getireceğiz.' diye konuştu. Hacer Hanım yoksulluğu nasıl bitireceğimizi ve aileyi nasıl koruyacağımızı aktardı. Ufuk Bey ülkemiz için istihdam ve sanayi alanında yapılması gerekenleri veriler ortaya koyarak anlattı. Refet Bey makro ekonomiyi ne tür anlayışla yönetileceğini anlattı. Hakan Bey para politikalarının nasıl ülkemizi hızla zenginleştireceğini ifade etti.

"Kalıcı bir sistem haline gelecek"

Siyasette, siyaset üstü kadrolar birlikte çalışacak. Bu kadrolar liyakatle belirlenecek. Bu toplantıda altını çizmek istediğimiz şeyin özü bu. Çalışma prensiplerimiz sıcak siyasetin ajandasına kurban edilemeyecek. Gelen iktidarlar sanayiyi, ekonomiyi kendi siyaset ajandalarına göre manipüle edemeyecek. Bağımsız olması gereken tüm kurumlar bağımsız olacak. Çünkü oluşturduğumuz büyük kuvvet birliği kalıcı bir sistem haline gelecek. İnşa edeceğimiz sistem devletin rasyonel bir şekilde yönetilmesini sağlayan can damarlarını koruyacak. Sistem kuvvetlendikçe Türkiye artık devamlı yapısal krizlerle de bir daha asla karşılaşmayacak. 

"Vizyonumuzu hızla hayata geçireceğiz"

Türkiye olarak sanayi devrimlerinde geç kaldık. Bu vizyonla birlikte yeni sanayi devriminin tam da merkezinde konumlanacağız. Bu dönüşümü gerçekleştirebilmek adına parayı da bulduk. Altyapımız, insan kaynağımız, projelerimiz, planımız hazır. Önce teknoloji yatırımlarını ülkemize davet edeceğiz. Vizyonumuzu hızla hayata geçireceğiz. Böylece ülkemiz zenginleşecek ve kalkınacak. Bu zenginlik tabana yayılacak, halk zenginleşecek, refah adil bir şekilde dağıtılacak. Fakiri fakirleştiren, zengini zenginleştiren bu düzenin artık sonuna gelindi. 

"Zafer bizim olacak"

Yanımızda en iyi isimler var. Elimizde imkanlar var. O halde yapılacak tek bir şey kaldı. Seçimi kazanmak. Başaracağız, kazanacağız. 'Altılı Masa' hem TBMM'de hem de cumhurbaşkanlığında çoğunluğa ulaşacak. Zafer bizim olacak. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Söz veriyorum, bu ülkeye adalet, hukuk, hak muhakkak gelecek, Türkiye küllerinden tekrar doğacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün vizyonu hayata geçecek, yaşama sevincini geri alacağız. Biz kazanırsak Türkiye kazanır. İktidara geliyoruz. En küçük bir kaygınız dahi olmasın. Dünyanın gözünün içine baka baka haykırın. 'Ey dünya, ülkemiz senin ucuz iş gücü bölgen olmayacak, ülkemiz senin mülteci kampın olmayacak, ülkemiz senin çöp depolama bölgen olmayacak. Sana rakip olmaya geliyorum ey dünya.' Ülkemiz bir yıldız gibi parlayacak. Bu hayal için yola çıktık. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum." 

Yorumlar (0)