Kılıçdaroğlu'ndan göçmenler ile ilgili açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu, göçmenlerle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden provokasyon yapıldığını ifade etti.

SİYASET 11.08.2021, 19:24 11.08.2021, 19:29
Kılıçdaroğlu'ndan göçmenler ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göçmenler ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklamada bulundu.

CHP lideri, Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden provokasyon yapıldığını dile getirerek, "Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine döndürmesine müsaade etmeyeceğim. Biz bu sığınmacı problemini çözeceğiz ve elbette bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız onları. Lütfen sakin olun ve bize güvenin." ifadelerini kullandı.

"Provokasyon olduğu açıktır"

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Sevgili halkım, son günlerde Türkiye'deki Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden yapılanların provokasyon olduğu açık ve nettir. Göndere Afgan bayrağı çekme, sözde basın mensubu bir provokatörün verdiği mesajlar, Suriyeli bir gencin ‘CHP'ye karşı birleşelim’ çağrıları, ölümler ve saldırılar...

"Saray iktidarının ne yapmaya çalıştığını görüyorum"

Ben, bu işin nereye gidebileceğini görüyorum. Saray iktidarının ülkeyi yangın yerine döndürmesine müsaade etmeyeceğim. Biz bu sığınmacı problemini çözeceğiz ve elbette bunu aklıselim ile yapacağız. Davul zurna ile uğurlayacağız onları. Lütfen sakin olun ve bize güvenin."

Yorumlar (0)