Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 11.08.2021, 20:08 12.08.2021, 17:12
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı.

"Yüz yüze eğitimden vazgeçmeyeceğiz"

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"En yüksek ve net sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze olarak eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız bir şekilde devam edecektir. Artık aşı var. Şartlar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak yüz yüze ve uygulamalı eğitime devam edeceğiz.

"Ya aşı ya da test"

Bilim Kurulu, eğitimde riayet edilmesi gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken önlemler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yüz yüze eğitime geçişteki bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak önlemleri hayata geçirmek. İş ve eğitim hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise düzenli bir şekilde PCR test neticelerinin negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli aralıklarla kontrol ettirmek mecburiyetinde olacaklar. Bunun detaylarını ilan ediyor olacağız.

"En yüksek koruma 3 doz Sinovac yaptıranlarda"

Toplumsal bağışıklığı henüz elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı yaptırmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş olarak görmemeli.

En yüksek koruma seviyesi 3 doz Sinovac aşısı yaptıran kişilerde. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz Sinovac aşısı olup 3. dozu BioNTech aşısı olan kişilerde.

30 milyon kişi üzerinden yapılan araştırmadan elde edilen bu veriler dünya kamuoyu tarafından da ilk kez öğrenilecek ve belki de ülkelerin aşı politikalarını değiştirecektir."

Yorumlar (0)