Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'açlık' tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, Van'a bağlı İpekyolu ilçesinde ikamet eden bir aileyi ziyarette bulunarak bir süre boyunca görüştü. Kılıçdaroğlu, "'Türkiye'de açlık yok.' diyenler gelip görsünler. Sarayda açlık olmadığını biliyoruz. Sen ülkemizin gerçekleriyle yüzleşmek istiyorsan ilk olarak gel bu insanlarla konuş. Sarayda oturuyorsun, hayattan tamamen kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Söylediğimiz her şey bu yüzden ağır geliyor ve bir türlü sindiremiyor. Her çeşit hakareti yapıyor. Ne yaparsa yapsın ülkemizin gerçeği işte bu." dedi.

SİYASET 28.05.2022, 19:43
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'açlık' tepkisi

CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'na iştirak etmek üzere Van'da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ile Bostaniçi Mahallesi üzerinde ikamet eden Hangül ve Mehmet Talay çiftinin evini ziyarette bulundu.

"Elektrik ve gıda problemleri var"

Aile fertleri ile bir süre boyunca sohbet eden Kılıçdaroğlu, ziyaretinin tamamlanmasının akabinde basın mensuplarına verdiği demeçte, ailenin elektrik ve gıda problemi bulunduğunu ve tüm bunların aşılması gerektiğini ifade etti. Evde anne ve evlatlarıyla görüştüğünü aktaran Kılıçdaroğlu, "Baba inşaatta çalıştığı için yanımıza gelemedi. Ailenin durumu ortada, büyük problemleri var. Zaten bu mahallede ikamet eden herkesin çok büyük problemleri var. Muhtarımız bize yardımcı olacak. Bu problemleri kısmen de olsa ortadan kaldırabilirsek ne mutlu bize. Sayın Bedirhanoğlu da gerekli faaliyetleri yapacak ve beni bilgilendirecek. Tablo hiç iç açıcı değil. İsteriz ki her ev huzurlu olsun. Annenin genel sağlık durumu çok iyi değil ve evlatlarına da iyi bir şekilde bakamıyor. Elektrik ve gıda problemleri var. Bunların aşılması gerekiyor." diye konuştu. 

"Allah'ın izniyle tüm bunları çözeceğiz"

21. yüzyılda ülkemizde bu şekilde bir tabloyu herkesin reddetmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de açlığın olmadığını iddia edenler gelip burayı bir görsünler. Sarayda açlık olmadığını biliyoruz. Sen ülkemizin gerçekleriyle yüzleşmek istiyorsan ilk olarak gel bu insanlarla konuş. Bu evlere misafir ol, bu insanlarla sohbet et. Gel de bu evlatlarımızı kucağına al. Halkın derdi nedir bir kulak ver. Sarayda oturuyorsun, hayattan tamamen kopmuşsun, gerçeklikten kopmuşsun. Söylediğimiz her şey bu yüzden ağır geliyor ve bir türlü sindiremiyor. Her çeşit hakareti yapıyor. Ne yaparsa yapsın ülkemizin gerçeği işte bu. Bu gerçeği tüm Türkiye'nin ve dünyanın görmesini isterim. Meydana gelen bu dram yalnızca Van'a özgü değil. Aynı dram tüm illerimizde var. Yani sosyal devletin kuvvetli olarak ortaya çıkması gerekiyor ve bu dramları sonlandırması gerekiyor. Allah'ın izniyle tüm bunları çözeceğiz."

Yorumlar (0)