Kilisede 'bedava yemek' faciası: Çok sayıda ölü var!

Nijerya'nın Rivers eyaletindeki bir kilise, kuruluşunun 4'üncü yıldönümü nedeniyle bedava yemek dağıtacağını duyurdu. Bedava yemek yardımına ulaşmak isteyen kişiler, birbirini ezdi. Olaylarda 31 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

DÜNYA 28.05.2022, 19:51 28.05.2022, 20:35 Hakan Öksüz
Kilisede 'bedava yemek' faciası: Çok sayıda ölü var!

Nijerya'da bir kilise tarafından düzenlenen yardım etkinliğinde facia yaşandı. Ülkenin Rivers eyaletinde yer alan Port Harcourt kentindeki King’s Assembly isimli kilise, yardıma muhtaç kişiler için yemek dağıtılacağını bildirdi. Sabah saatlerinde başlayan yardım etkinliği, kısa sürede izdihama dönüştü.

31 kişi öldü, 7 yaralı var

Yemek alabilmek için kilisenin önünde toplanan kalabalık grup, yardıma ulaşabilmek için birbirini ezdi. Yaşanan izdihamda 31 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Ülkenin bazı yerel basın organları ise hayatını kaybeden kişi sayısının 40 olduğunu ileri sürdü.

Nijerya gündeminde bomba etkisi yarattı

King’s Assembly isimli kilisenin yardım etkinliği sırasında ezilen kişiler arasında çocukların da bulunduğu belirtildi. Ezilenler arasında hamile bir kadının bulunduğuna ilişkin iddialar, Nijerya gündeminde geniş yankı uyandırdı.

"İnsanlar yemek için birbirini ezdi"

İzdihamın görgü tanıklarından olan bir vatandaş, kilisenin kuruluşunun dördüncü yıldönümünün kutlandığını ve bu nedenle de ücretsiz yemek dağıtıldığını bildirdi.

İzdihamın sabah saat 09.00 civarında yaşandığını kaydeden görgü tanığı, bedava yemeğe ulaşmak isteyen insanların birbirini ezdiğini söyledi.

Yorumlar (0)