Kılıçdaroğlu: Kavga edeceğim

Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "'İktidar partisi ne de olsa oy kaybediyor.' diye oturup seyirci kalamam. Mesele oy değil. Mesele çocuklarımız. Hiçbir evladımızın yatağa aç girmemelidir. İşte bu sebeple bu organize kötülükle kavga edeceğim." dedi.

SİYASET 28.11.2021, 01:13
Kılıçdaroğlu: Kavga edeceğim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara seslendi.

"Beni kalbinizle dinleyin"

"Zaten yoksuluz, bizi iyice yoksullaştırmaya çalışıyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, "Sizden bir şey rica ediyorum. Bütün ön yargılarınızı birkaç dakika için kenara bırakın. Beni bu gece kulağınızla değil kalbinizle dinleyin. Bu gece yoksulluğu konuşacağız." sözlerini sarf etti.

“Çok derin bir ekonomik krizin içinde bulunuyoruz.” diyen CHP lideri, “Hep birlikte kıyamete gidiyoruz. Halkımız ne olup bittiğini henüz tam olarak fark etmedi. Bu videodaki hedefim de olup bitenleri anlatabilmek." şeklinde konuştu. 

"Strateji yapacak yaşta değilim"

CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Bu topraklarda bir dilim kuru ekmeğin kavgası hiç bitmedi. Bana iktidar olmak yetmiyor. Bu yoksulluğu, bu kuru ekmek kavgasını bitiremedikten sonra iktidar olmanın bir anlamı yok.

Sevgili basın mensupları, lütfen 'strateji' falan demeyin. O bizim işimiz değil, o gençlerin işi. Ben halkımla helalleşme basamağına geçen bir siyasetçiyim. Strateji yapacak halim yok.

"Onlar nefislerine yenildiler"

Sevgili dostlar, ben bu modern çağı hiç sevmedim. Bu çağda öyle bir bencillik var ki milyonlarca insan yoksul. Soğuk odada uyuyanlar, aç karnına ders çalışanlar, okula gidemeyenler, yetersiz beslenenler... Çocuklarımızı mutlu etmek iktidarın bir yükümlülüğüdür. Çocukların Kemal dedesinin en önde gelen hedefi bu olacak. Nefsine yenilenlerin yapamadıklarını ben yapacağım. Bu yaştan sonra ne yapayım sarayı, parayı? Nefsimi körelteli çok uzun zaman oldu. Tek bir isteğim var, o da halkın bana dua etmesi. İşte bu kadar.

"Ben sosyal demokratım"

Ülke tarihimizde ilk kez bir iktidar, halkımızı bilerek yoksullaştırıyor. Karnı aç olan çocuklarının annesinin, babasının emeğini değersizleştiriyor, ucuz emeği emperyalistlere satacağını bağırarak söylüyor. Yoksulluğumuzu satmaya hazırlanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Emeğin değerini ucuzlatacak ki emperyalistlerin dolarına rahatlıkla peşkeş çekebilsin. 

Benim amacım yoksulluk oranını hızlıca düşürmek, sosyal adaleti sağlamak. Ben, yoksul kesimin en azından orta gelir seviyesine taşınması gerektiğini düşünüyorum. Ben bir sosyal demokratım. CHP de sosyal demokrat bir partidir. Bu yoksulluğu bu topraklardan atacağım ve halkın duasını alacağım.

"Onlarla kavga edeceğim"

Bir defa daha dile getiriyorum. Bu yoksullaştırma süreci asla kabul edilemez. 'İktidar partisi oy kaybediyor.' diye oturup seyirci kalamam. Mesele oy değil. Mesele çocuklarımız. Hiçbir evladımızın yatağa aç girmemelidir. İşte bu sebeple bu organize kötülükle kavga edeceğim."
 

Yorumlar (0)