Kılıçdaroğlu: Gençlere sözüm var, bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz

CHP Gençlik Kolları Toplantısı'nda konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim gençlere sözüm var. Bir sene içinde yurt sorununu çözeceğiz. 20 senedir onlar bitiremediler ama biz bir sene içinde bitireceğiz" şeklinde konuştu.

SİYASET 13.08.2022, 13:42
Kılıçdaroğlu: Gençlere sözüm var, bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu düzenlenen CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'na katıldılar. Bakırköy'deki İstanbul Planlama Ajansı'nda (İPA) organize edilen toplantıda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına sorunlar ile mücadele etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

"Kılıçdaroğlu: İktidar hayallerimizi çaldı"

Toplantıda konuşma yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin ne büyük sorunlar yaşadığını hepimiz biliyorsunuz. Hepimizin görevi bu sorunlarla sonuna kadar mücadele etmektir. Hem kendimiz için hem de bizden sonra gelen nesiller için daha güzel bir Türkiye’yi teslim etmeliyiz. Bu görev her birimiz için vazgeçilmez bir görevdir. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarının işte böyle önemli bir görevi var ve biz bu görevi yerine getireceğiz. Hayallerinizi iktidarın çalındığını biliyorum. Bize hayal etmeyi bile fazla görüyorlar ama bizim bir amacımız var. Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu: Torpili bitireceğiz"

Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Önümüzde yeni sınavlar vardı, öğrencilerimiz tercih yaptı. Kendilerinin hangi alanda daha başarılı olabileceklerini düşündüler. Sınavları kazandılar. Bu gençler üniversiteye başlayacaklar fakat ülkede yurt sorunu var. Anadolu’dan okumaya gelen evladımızın İstanbul’da yurt bulamamaları halinde ayda 9-10 bin lira kadar kira vererek ev tutabilmeleri mümkün mü? İktidarın gençlerimize reva gördüğü bu tabloyu hiç düşündünüz mü? Anne baba oğlum kızım bir üniversite kazandı diye seviniyor ama sonra nerede kalacak diye derin derin düşünüyor. Gençlere benim sözüm var, bir sene içinde yurt sorununu çözeceğiz. 20 yıldır onlar bitiremediler ama biz bir sene içinde bu sorunu bitireceğiz. Bir yıl tamamlandığında iktidarımız döneminde sıcak suyu ve internet erişimi olan yurt odalarında kalacaksınız. Vatandaşımızın gözü asla arkada kalmayacak. Şimdi üniversiteden mezun oldunuz ve sınavlara girecekseniz. Hepinizin kafasında kocaman bir soru var. Ya torpil olursa, hakkımız alınırsa, sınav soruları çalınırsa… Bu düzene son vereceğiz. Gittiğiniz bütün yerlerde bunları dile getirmek zorundasınız. ÖSYM Türkiye’nin en güvenilir merkezi olacak. Bu merkezin başında da liyakatli kişiler bulunacak. Buradaki sınavlarda asla şaibe olmayacak. Torpili bitireceğiz" dedi.

"Belediyelerimizdeki yurt sayısını 83’e çıkardık"

Belediye yurtlarına ilişkin de verileri paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, "50 tane belediyemizde 22 tane olan öğrenci yurdu sayısı 83’e çıktı. 14 bin 745 öğrenci bahsettiğim yurtlarda kalıyor. Tüm engellemelere rağmen belediyelerimizde öğrenci yurdu sayısı 22’den 83’e çıkarıyorsa, iktidar olduğumuz zaman yurt sorununu 1 sene içinde tamamen bitireceğimizi her yerde güven ile anlatabilirsiniz" diye konuştu.

"Öğrenci bursunu ve kredisini yükseltin"

Üniversite öğrencilerinin aldığı burs ve krediler konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Bursa ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verilmesi gerek. Ama o bursun da 20 sene önceki rakamı hatırlatıp, şu kadar liracık veriyorlardı, şimdi biz bu kadar lira veriyoruz gibi bir aldatmacaya hiçbir şekilde inanmamanızı istiyorum. 20 sene önce verilen o paraya neler alınıyordu, şimdi verilen o paraya neler alınıyor. Öğrencilere verilen kredinin rakamının da yükseltilmesi gerek. 2 şey istiyoruz. Birincisi öğrenci bursunu ikincisi de krediyi yükselteceksiniz. Burs ve kredi artışlarını eylülden itibaren yapacaksınız. Bu istek Bay Kemal’in değil, bu istek doğrudan gençlerin isteğidir, gençler bunu istiyor diyeceksiniz" dedi.

"Kılıçdaroğlu: Demokrasiden yanayız"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Dünya demokrasiden yana duranlarla, otoriter rejimden yana duranlar olarak ikiye ayrılmış durumda. Biz demokrasiden yana duran grubuz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkeye kendi özgür iradesiyle demokrasiyi getiren partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasiyi adeta var eden partidir. Biz bunu güven ile anlatabilirsek yeni, uygar, demokrat ve çağdaş bir Türkiye’yi de yeniden inşa ederiz. Çürümüş bir yapı var. Uyuşturucu baronları ile kol kola gezen siyasetçiler de var. Bütün bunları biz ters yüz edeceğiz. Bunu beraber yapacağız. O yüzden bunları size yani yol arkadaşlarıma söylüyorum. Yaklaşık olarak 7 buçuk milyon genç ilk defa sandığa gidip bu yıl oy kullanacak. Türkiye’nin kaderini belirleyecek olanlar sizlersiniz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)