Kılıçdaroğlu: Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Buna Erdoğan karar verecek. Biz yarın sabah erken seçim olacakmış gibi zaten çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

SİYASET 11.05.2020, 12:33
Kılıçdaroğlu: Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Kılıçdaroğlu, partisinin her an erken seçim olacakmış gibi çalıştığını belirtti. 

CHP lideri, "Erdoğan erken seçim yapar mı? Buna Erdoğan karar verecek. Biz yarın sabah erken seçim olacakmış gibi zaten çalışıyoruz. Bir de şu çok önemli; CHP eskiden hep eleştirirdi. Şimdi eleştiriyoruz, çözümü de söylüyoruz. Böylece vatandaş düşünmeye başlıyor. Bu bizim için çok değerli." ifadelerini kullandı. 

Erken seçim tartışmaları nasıl başlamıştı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2011 yılında söylediği anlaşılan "Üç Hilal’in tek başına iktidarı artık bir zorunluluktur, ihtiyaçtır ve geleceğin lider ülke idealinin gerçekleşmesi buna bağlıdır." ifadelerine yer vermişti.

Söz konusu paylaşım, erken seçim tartışmalarına neden olmuştu. 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

"MHP ve AK Parti, Cumhur İttifakı'yla tek parti olmadı. AK Parti ve MHP kendi siyasi kimlikleriyle var olan iki partidir ama Cumhur İttifakı ilk andan itibaren sorunsuz ve gerçekten yapıcı. Burada Sayın Bahçeli'nin ve MHP'nin ilk andan itibaren titizlikle verdikleri destekleri son derece anlamlı ve önemli buluyorum. Buradan iki parti tek partiymiş gibi bir anlamın da yanlış olduğu kanaatindeyim. MHP'nin, AK Parti iktidarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği destek açık ve nettir. Yani terörle mücadele, emperyalizme karşı verilen milli mücadele, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojilerinin artırılması konusu gibi bütün milleti ilgilendiren ortak konularda MHP son derece açık bir şekilde koşulsuz bir destek veriyor. Sayın Semih Yalçın'ın da bu sözlerinin asla bir erken seçimle ilgisi yoktur. Çok kısa bir müddet önce Sayın Bahçeli de zaten 'Türkiye'de erken seçim yoktur, vaktinde seçim yapılacaktır.' dedi."      

Yorumlar (0)