Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi emekli edeceğiz

Ağrı'da yurttaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokratik yollarla, seçimle beyefendiyi emekli edeceğiz. Türkiye'nin üstündeki kara bulutları kaldıracağız. Saray hakimlerini, uyuşturucu baronlarını, beşli çeteleri temizleyeceğiz." dedi.

SİYASET 29.07.2022, 00:31
Kılıçdaroğlu: Beyefendiyi emekli edeceğiz

Ağrı'ya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki vekilleri partililer Cumhuriyet Caddesi'nde büyük bir coşkuyla karşıladı.

Esnaf ziyareti mitinge dönüştü

Kılıçdaroğlu, cadde üzerinde kendisini karşılayan yurttaşlara hitaben gerçekleştirdiği konuşmada, şehre esnaf ziyareti yapmak için geldiğini ancak kalabalığı görünce selamlamadan geçemediğini dile getirdi.

Şehrin problemlerini çok yakından bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer kabul ederseniz ben bir Patnosluyum. Babam orada görev icra ediyordu. Aslında bugün esnaflarla konuşacaktım. Fakat sözüm söz. Buraya daha kalabalık bir grupla geleceğiz." dedi. 

Kılıçdaroğlu, insanları kaynaştırmak ve birleştirmek için söz verdiklerini, bunu da iktidara gelir gelmez yapacaklarını kaydetti.

"Kul hakkı yemeyeceğiz"

Kul hakkı yemeyeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sözümüz var. Biz herkesi kucaklayacağız, kul hakkı yemeyeceğiz, barışacağız, helalleşeceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız, herkesle beraber olacağız. Gençler, derdinizi biliyorum. Hangi koşullarda işsiz olduğunuzu biliyorum. Öğretmenlerimiz sorunlarını biliyorum. Atanamayan gençlerimizi biliyorum. Cezaevlerinde ne şartlarda nasıl yaşayanları da çok iyi biliyorum. Ben adaletten, hukuktan ve haktan yanayım. Adaleti tesis edeceğiz. Devletin direği adalettir, adalet için çalışmak mecburiyetindeyiz. Siyaset yapmak için hak, hukuk, adalet bilmek gerekir. Kul hakkı yememek gerekir."

"Saray merakım yok"

CHP lideri, kendisinin her daim halkın içinde olduğunu, mütevazı bir yaşam sürmeyi tercih ettiğini ve iktidara geldiğinde bunun değişmeyeceğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Saraylarda oturma gibi bir merakım yok. Ben de sizler gibi mütevazı bir yaşam sürüyorum. Ben halkın bir parçasıyım. Hakimler vicdanına göre karar verir. Hukukun üstünlüğüyle, adaletle karar verir. Saraydan gelen talimatlara göre karar verirse o sarayın hakimidir. Saray hakimlerini de temizleyeceğiz. Bunların tümünü çözeceğiz."

"Beşli çeteleri temizleyeceğiz"

Seçimlerde herkesi sandığa çağıran Kılıçdaroğlu, "Demokratik yollarla, seçimle beyefendiyi emekli edeceğiz. Unutmayın ki benim en büyük kuvvetim ve en büyük dayanağım sizlersiniz. Beraber omuz omuza, kol kola vererek bu ülkeyi düzelteceğiz. Türkiye'nin üstündeki kara bulutları kaldıracağız. Her evde, her mahallede, her kentte huzur olsun istiyorum. Kavga etmeyelim, üretelim, kazanalım. Uyuşturucu baronları olmasın, beşli çeteler olmasın. Bunların hepsini temizleyeceğiz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)