Karamollaoğlu: Vatandaş pazara çıktığında görüyor

Karamollaoğlu, “Masalarına bir tablo geliyor, ‘Vay canına, bu rakamlar doğru olamaz. Düzeltin şu rakamları.’ diyorlar. Siz bu rakamları farklı gösteriyorsunuz diye millet ona inanmıyor ki. Vatandaş pazara çıktığında her şeyi görüyor." dedi.

SİYASET 08.09.2021, 20:10
Karamollaoğlu: Vatandaş pazara çıktığında görüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

"Pazara çıkan gerçek rakamları görüyor"

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Görevden ayrılan eski Ekonomi Bakanı dahi 2021 yılı enflasyonunu yüzde 8 olarak duyurmuştu. Fakat bugünkü koşullarda yüzde 19’un üzerine çıkmayı başardı. Bu, sistemde bir bozukluk olduğunu gösteriyor. Ne karar alacaklarını bilemiyorlar. Masalarına bir tablo geliyor, ‘Vay canına, bu rakamlar doğru olamaz. Düzeltin şu rakamları.’ diyorlar.

Siz bu rakamları farklı gösteriyorsunuz diye millet ona inanmıyor ki. Vatandaş pazara çıktığında her şeyi görüyor. Bizim mutlaka birtakım tedbirleri almaya gereksinimimiz var. Maalesef ki ortadaki manzara pek parlak değil. Bugünkü koşullar altında ekonomiyle uğraşan kim varsa ya görevden uzaklaştırıldılar ya da kendileri terk ettiler. Neden? Talimatlara uymadıkları için.

"Borçsuz yaşayamıyoruz"

Öyle bir noktaya gelmiş bulunuyoruz ki borçsuz yaşayamıyoruz. Bu borçların faizi de insanları yiyip bitiriyor.

Faizde 'Durmak yok, yola devam...' düşüncesiyle hareket ediyorlar. Türkiye şu anda köprü, yol, bina, kanal, inşaat yapamaz. Bunların hepsini durdurmak zorunda. Üretime destek veren yatırımlar yapılması gerekiyor. 

Söylediklerimiz milletimizde umutsuzluk meydana getirmemeli. Her problemin bir çözümü vardır."

Yorumlar (0)