Karamollaoğlu'ndan iktidara: Filistin’e askeri destek sağlamalıyız

Karamollaoğlu, İsrail’in yalnızca güçten anladığını ve bu gücü harekete geçirmenin zamanının çoktan geldiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Filistin için askeri destekte bulunalım." çağrısı yaptı.

SİYASET 11.05.2021, 01:26 11.05.2021, 17:58
Karamollaoğlu'ndan iktidara: Filistin’e askeri destek sağlamalıyız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mescid-i Aksa gündemi ile bir araya gelen Başkanlık Divanı’nın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi de 'vaat edilmiş topraklar' içinde görüyorlar"

İsrail saldırıları ile Müslümanların ilk kıblesinin tehdit altında olduğunu, izzetinin ve onurunun çiğnenmeye çalışıldığını dile getiren Karamollaoğlu, “Mescid-i Aksa’yı hedef alan bu alçak saldırıyı bu neden nefretle telin ediyorum.” dedi.

Karamollaoğlu, İsrail’in Kudüs'te nihai bir amaca doğru yürüdüğünü, bu amacın da 'vaat dilmiş toprakların' ele geçirilmesi olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, söz konusu toprakların içine ülkemizin de girdiğinin altını çizdi.

1969'dan örnek verdi

İsrail’in 1969 yılında Mescid-i Aksa’ya saldırarak 1000 senelik minberini ve mihrabını yaktığını anımsatan Karamollaoğlu, İsrail’in sonraki saldırılarından örnekler sıraladı.

İsrail’in, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlilerin zorla evlerinden edilmeye çalışıldığını ve evlerinin gasp edildiğini anımsatan Karamollaoğlu, bunun neden olduğu gerilimin akabinde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırdığını dile getirdi..

Filistin'e askeri destek çağrısı

İsrail’in cuma hutbelerinden, sözden, basın toplantılarında ve mitinglerde söylenilenlerden anlamadığını kaydeden Karamollaoğlu, “Tarih şahittir ve şu anda da bir kez daha tescil edilmiştir ki İsrail, yalnızca güçten anlar ve bu gücü harekete geçirmenin çoktan zamanı gelmiştir. Gün, topyekun İslam olarak İsrail’in tepesine adeta bir balyoz gibi inme günüdür.

Gün, İsrail ile anlayacağı dilden ve en yüksek perdeden konuşma günüdür. Biz, nasıl ki Azerbaycan için askeri destekte bulunduysak, Filistin için de aynı desteği sunmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Şimdi buradan hükümeti bu hususlarda adım atmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)