Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'manda yoğurdu' tepkisi

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yulaf, hurma, kestane balı ve manda yoğurdu' tavsiyesini eleştirdi. Karamollaoğlu, "Göreve geldiğinde Keçiören'de mütevazı bir dairede oturuyordu. Sırça köşküne taşındığından beri gerçekleri duyamaz olmuş. Siz millete bal ve manda yoğurdu yemelerini önerirken, insanımız en temel gıda ürünlerini dahi alamıyor." dedi.

SİYASET 30.03.2022, 21:01
Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'manda yoğurdu' tepkisi

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, genel merkez binasında gerçekleştirdiği haftalık basın toplantısının başında, yurttaşların ve tüm İslam aleminin ramazanını kutladı.
 

"Maaşlar yetersiz"

Yanlışlarını anlayamayan ve göremeyen iktidarın, Türkiye'nin sorunlarını çözmesinin imkansız olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, AK Parti'nin ülkeyi 19 sene yönetmesinin siyasi açıdan bir başarı olduğunu fakat bunu algıyla yaptıklarını ifade etti.

Emeklilerin ve asgari ücretlilerinin açlık sınırının, beyaz yakalı, işçi, memur ve evine birden çok maaş giren çok sayıda ailenin de yoksulluk sınırının altında maaşla geçinmeye çalıştığını kaydeden Karamollaoğlu, bunun kasıtlı olarak yapılmaması durumunda beceriksizlik manasına geldiğini belirtti.

Saadet Partisi lideri, çalışanların aldıkları maaşların yetersiz olduğunu gördüklerinin altını çizerek, yurttaşları kendi ülkeleriyle barıştırmakta çok kararlı olduklarının ve Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözümler bulacaklarına inandıklarının altını çizdi.

"Keçiören'de bir apartman dairesinde oturuyordu..."

Karamolloğlu, Erdoğan'ın 'yulaf, hurma, kestane balı ve manda yoğurdu' tavsiyesine eleştiride bulunarak, "Göreve geldiğinde Keçiören'de mütevazı bir dairede oturuyordu. Sırça köşküne taşındığından beri gerçekleri duyamaz olmuş. Siz millete bal ve manda yoğurdu yemelerini önerirken, insanımız en temel gıda ürünlerini dahi alamıyor. Çocuklar okullarına aç gidiyor." dedi. 

"Sahiplenilen köpekler sokağa terk edilmemeli"

Karamollaoğlu, sokak köpeklerin sayısında çok hızlı ve ciddi bir yükseliş olduğunu savundu.

Karamollaoğlu, "Bazı insanlar yavruyken köpeği evine alıyor, biraz büyüdüğünde sokağa salıyor. Bu büyük bir insafsızlıktır, halka yapılan bir kötülüktür. Eğer bir köpeği sahipleniyorsan onu başıboş bırakmak kimsenin haddine değildir. Kimin hangi köpeği nereye bıraktığını bilmek imkansızdır. Hem yerel hem de merkezi yönetimlerin bu hususa muhakkak bir çözüm bulmaları lazım." şeklinde konuştu. 

Karamollaoğlu, "Sokaklarda huzurla yürünebilen, evlatlarımızın dışarıda, bahçede rahat bir şekilde koşturup oynayabilecekleri bir ortam hazırlamalıyız. Böylelikle Türkiye'yi yaşanabilir bir ülke konumuna getirebiliriz. Sayın Erdoğan'dan da bu hususta en kısa sürede ciddi bir açıklamada bulunmasını, hangi önlemlerin alınacağını halka duyurmasını rica ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)