Karamollaoğlu'na Erdoğan'ın yeni Anayasa için birlikte çalışma teklifi soruldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’na genel merkezde düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın yeni Anayasa değişikliği ve partilerin birlikte çalışabileceği teklifi soruldu. Karamollaoğlu, bu teklife sıcak baktığını ifade etti.

SİYASET 10.02.2021, 18:08 11.02.2021, 14:52
Karamollaoğlu'na Erdoğan'ın yeni Anayasa için birlikte çalışma teklifi soruldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, “Bizim için Anayasa değişikliğine ilişkin en önemli konu yönetim şeklinin tarzıdır, yönetimin hesap verebilecek düzeyde olması ve kuvvetler ayrılığının muhakkak gerçekleşmesidir.” şeklinde konuştu.

Temel Karamollaoğlu, düzenli olarak gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1921 Anayasası’nın bir kişinin değil bir anlaşmanın ürünü olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Yeni yapılması planlanan Anayasa için 1921 ruhu yeniden ortaya çıkacaksa şayet, Türkiye’de yeniden birinci Meclis ruhu yaşama geçirilmelidir.” dedi.

"Erdoğan'ın açıklayacağını ifade ettiği müjde..."

Erdoğan’ın kimi güzel haberler vereceğini paylaştığını söyleyen Karamollaoğlu, her bir vatandaşın güzel haberler duymaya ihtiyacı olduğunu, müjdelerin işsizlik, ekonomik sıkıntılar, yolsuzluk ve KYK borçları gibi hususlarda olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Bugün ülkenin ilk meselesinin ekonomi olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “83 milyon kişinin arasında birkaç yüz bin kişi rahat bir yaşama sahipse kalan 82 milyonun derdini bunların rahatlığı çözüp üstünü örtmez. İktidarın meseleye ne kadar yanlış yaklaştığının işaretidir bu görmezden gelmeler.” dedi.

“Yapay zeka ve teknoloji alanındaki çalışmaları güzel buluyorum”

Karamollaoğlu yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtladı ve Milli Uzay Programına dair gelen bir soruya, “Türkiye’nin özellikle yapay zekaya ilişkin saha çalışmaları gerçekleştirmesini olumlu buluyorum ancak, esnaf, çiftçi böylesine problemlerle boğuşurken, ülkeye dövize yatırıma dönük adımlar atabilmek amacıyla kaynağa bir ihtiyaç varken uzaya gitmek sadece bunların işi olur. İnşallah başarılı olurlar. Güzel bir şey.” dedi.

"Erdoğan'ın yeni Anayasa için birlikte çalışma teklifi..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yeni anayasa için birlikte çalışma teklifinin sorulduğu Karamollaoğlu sözlerini şöyle bitirdi:

“Gerçekten de muhalefetten gelecek olan teklifleri cidden gündemlerine koyacaklarsa bu güzel bir şeş çünkü bütün siyasi kuruluşlar hazırlık gerçekleştiriyor fakat bizim için anayasa değişikliğinde en mühim konu yönetimin şeklidir, yönetimin hesap verebilmesi hususudur ve her şeyden önemlisi kuvvetler ayrımıdır.

Yeri geldiğinde karar alma mekanizmasında yer alan herkesin yargıda hesap verebilmesi ve şeffaf bir yönetimdir. Bunları kanunla yapamazsınız. Bu bir yaklaşım tarzıdır. Bu hususta birleşmek zor olacak gibi duruyor çünkü kanaatimce, hesap vermekten sakınan, kendisini layüsel addeden bir yönetimin ortadan kaldırılması ve Meclis’in muhakkak etkili hale getirilmesi gereklidir. Bunlar varsa şayet oturulup konuşulur.”

Yorumlar (0)