İspanya’dan, Hollywood’a uzanan bir güzel: Ana De Armas

Kariyerine bir çok dizi ve film sığdıran, Ben Affleck ile birlikteli de ayrılığı da olay olan ve Bıçaklar Çekildi filmiyle büyüleyen Ana de Armas hakkında; hayatı, sinema ve ekran kariyerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 10.02.2021, 18:27 11.02.2021, 14:51
İspanya’dan, Hollywood’a uzanan bir güzel: Ana De Armas

Hollywood’a adım atmasıyla kendinden bir anda söz ettiren, ünlü oyuncu Ben Affleck ile birlikte ayrılığı da olay olan ve son filmi Bıçaklar Çekildi’deki karakteriyle barılı bir performans sergileyen Ana De Armas hakkında merak edilenleri, bu yazımızda merceğimize alıyoruz…

Oyunculuk kariyeri, İspanya’da başladı

30 Nisan 1988 tarihinde Küba’nın Havana kentinde doğan Armas’ın doğum adı Ana Celia de Armas Caso’dur. Babası Ramón, öğretmenlik ve belediye başkanlığı yaptı. Annesi Ana ise, bakanlıkta insan kaynakları sorumlusuydu. Hafta sonları bolca film izleyen Ana de Armas, aynanın karşısına geçip ezberlediği replikleri uyguluyordu. 14 yaşındayken Havana'nın Küba Ulusal Tiyatro Okulu'na girdi. 18 yaşında İspanya’ya taşınan Armas, oyunculuk kariyerine asıl olarak burada başladı.

2006 yılında ilk filmi “Una rosa de Francia” oldu. Manuel Gutiérrez Aragon’un yönettiği İspanyol filminde Armas, “Marie” karakterine hayat verdi. 2007 yılında ise “El edén perdido” ve “Madrigal” gibi filmlerle yolculuğunu sürdürdü. Aynı yıl başlayan ve 2010’da sonra eren ”El Internado” adlı dizide rol aldı. Armas, dizide 56 bölüm boyunca ‘Carolina Leal Solís’ karakterini canlandırdı. İspanya’daki birkaç projenin ardından, Los Angeles’a transfer oldu.

Hollywood’a gitmesiyle yıldızı bir anda parladı

2016 yılında Hollywood kariyerine başlayan Ana de Armas, ilk olarak Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı “Knock Knock” filmiyle başlangıç yaptı. Armas filmde, “Bel” karakterine hayat verdi. Film, cinsel ve şiddet dolu sahneleriyle oldukça gündemde kalan bir film oldu. 2017 yılında ise, Denis Villeneuve'nin yönetmenliğini üstlendiği fütüristik gerilim filmi Blade Runner 2049'darol aldı. Armas filmde ‘Joi’ karakteriyle sinemaseverlerin karşısına çıktı.

2019 yılında ise “Yesterday” filminde rol alan Armas’ın yer aldığı sahne, filmden çıkarıldı. Filmdeki sahne, ayrıca internette izleyiciye ekstra olarak sunuldu. Aynı yıl rol aldığı “Knives Out” yani “Bıçaklar Çekildi” filmi ise oldukça önemli bir film oldu. Rian Johnson yazıp yönettiği filmde “Marta Cabrera” karakterini canlandıran Armas, filmde Daniel Craig ve Chris Evans ile başrolleri paylaştı.

Yeni filmleri merakla bekleniyor

2020’de ise suç ve gerilim türündeki “The Informer” filminde ise Armas, ‘Sofia Hoffman’ karakterini canlandırdı. Aynı yıl Olivier Assayas'ın Netflix için çektiği casus gerilim filmi “Wasp Network” te rol almıştır. Armas filmde ‘Ana Magarita Martinez’ karakteriyle karşımıza çıktı. Armas uzun zamandır vizyona girmesi beklenen ve 2021’de kavuşmayı beklediğimiz James Bond filmi “No Time to Die” da rol aldı. “Knives Out” filminden sonra yeniden Daniel Craig ile çalışan Armas, filmde bir Bond kızını canlandırdı.

Armas’ın ayrıca Patricia Highsmith'in romanından uyarlanan ve Adrian Lyne'ın yönettiği cinsel içerikli gerilim filmi “Deep Water” ve Joyce Carol Oates'in romanından uyarlanan Netflix biyografik serisi olan Blonde'da “Marilyn Monroe” karakteri de merakla bekleniyor.
Temmuz 2011’de İspanyol aktör Marc Clotet ile utlu bir evlilik yapan Armas, bu evliliği 2013 yılına kadar sürdürebildi. Oldukça konuşlan ve magazine gündem olan birlikteliği ise, 2019 sonbaharında tanıştığı Amerikalı aktör ve film yapımcısı Ben Affleck ile oldu. Gündemde kalan birliktelik, ancak 1 yıl sürebildi.

Oynadığı karakterleriyle Hollywood’un parlayan yıldızlarından bir tanesi haline gelen Ana De Armas, umarız ki ödül alacağı bir projeyle de karşımıza çıkacaktır. Heyecanla yeni karakterlerini ve ödüllerini bekliyoruz Arma, güç seninle olsun!

Yorumlar (0)