İYİ Partili Kavuncu’dan yerel seçimlerde CHP ile ittifak açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti kurultayında eski ortaklarına karşı yaptığı sert çıkış, İYİ Parti'nin yerel seçimlere yalnız başına katılacağı şeklinde yorumlanırken Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Parti teşkilat ve tabanlarının yerel seçimlerde ittifaka sıcak bakmadığını belirten Kavuncu, "Gittiğim 30'a yakın il başkanlığında, parti teşkilatlarımızda, tabanımızda, bundan sonraki süreç içinde ne olmadığımızı değil ne olduğumuzu ifade edecek bir şekilde seçime gitme isteği ve arzusu çok yüksek" şeklinde konuştu.

SİYASET 29.07.2023, 16:40 30.07.2023, 10:25
İYİ Partili Kavuncu’dan yerel seçimlerde CHP ile ittifak açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı seçimlerinin yenilgisini henüz atlatamadan düzenlenen parti kurultayında CHP ile eski ortaklarını yerden yere vurmuştu.

CHP'den 15 milletvekili istemesinin hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu ifade eden Akşener, "Savaşmalıydık. Bileğimizin gücü ile o seçime girmeliydik. Biz savaşmadık. 15 milletvekili istedik bu da bize kuyruk siyaseti olarak mal oldu. Bedelini ise bir türlü ödeyemedik. Bu iş Ömer Seyfettin'in işine döndü" demişti.

''İYİ Parti tabanı ittifaka sıcak bakmıyor!''

Meral Akşener'in bu çıkışı, İYİ Parti'nin yerel seçimlere yalnız başına gireceği şeklinde değerlendirilirken Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı sorulan Kavuncu, parti teşkilat ve tabanının ittifak istemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"O konu ile ilgili genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar, herhangi bir görüşme şu an henüz neticelenmedi. İlerleyen süreç içinde en kısa sürede bu konu ile alakalı da genel merkezimiz bir karar alacaktır. Tabi bir iş birliği olur mu, olmaz mı onu bilmiyorum. Fakat dolaştığım 30'a yakın il başkanlığında, teşkilatlarımızda, parti tabanımızda bundan sonraki süreçte ne olmadığımızı değil ne olduğumuzu ifade edecek bir şekilde seçime gitme isteği ve arzusu çok yüksek.

Bizi kendimizi anlatmaktan alıkoyacak herhangi bir oluşuma parti tabanımızın sıcak bakmadığına ilişkin tespitimizi burada sizlerle net olarak paylaşabilirim ama nihai karar elbette partimizin ilgili organlarınındır. Bizim vazifemiz teşkilat başkanlığı olarak taban ile siz kıymetli teşkilat mensuplarından duyduğumuzu genel başkanımıza ve genel merkezimize aktarmak, iletmektir."

Yorumlar (0)