İYİ Partili Dervişoğlu: "İttifak, ruhunu kaybetti"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, açıklanan Orta Vadeli Program hakkında, "Programın özeti; vatandaş, toplumsal refah için uzun süre beklemek zorunda." yorumunu yaptı. Yerel seçim hakkındaki tartışmalara da değinen Dervişoğlu, CHP'yi eleştirdi. Dervişoğlu, "Kalbi ittifak, ne yazık ki politik bir ittifaka dönüştü ve ruhunu kaybetti." dedi.

SİYASET 07.09.2023, 17:48 08.09.2023, 09:21 Hakan Öksüz
İYİ Partili Dervişoğlu: "İttifak, ruhunu kaybetti"

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, siyasi gündemin önemli konu başlıkları hakkında değerlendirmeler yaptı.

"Orta Vadeli Programın özeti: Toplumsal refaha daha var!"

"Türkiye Ekonomi Modeli"nin halkın sırtında yük olduğunu belirten Dervişoğlu, Orta Vadeli Programa değindi. Dervişoğlu, "Hükümetin, Türkiye Ekonomi Modeli'nin sıkıntılı yönlerini görmesi güzel. Orta Vadeli Program ise şunu söylüyor: Vatandaş, toplumsal refah için uzun süre beklemek zorunda." dedi.

"CHP'ye iş birliği teklif eden bizdik"

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamalarının ardından İYİ Parti'nin eleştiri yağmuruna tutulduğunu söyleyen Dervişoğlu, "Genel İdare Kurulu, söz konusu durumları görüşecek ve karara bağlayacaklar. 2019'da yerel seçimlerde iş birliğine gittiğimizi hatırlatarak bizi eleştiriyorlar. O zaman da CHP'ye iş birliği teklif eden bizdik. Şimdi ise şartlardan 2019'dan çok farklı." ifadelerini kullandı.

"CHP, yüzde 48'lik oyu başarı olarak tanımlamayı sürdürüyor"

Kaç belediye kazanacaklarının hesabını yapmadıklarını ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, "Bütün amacımız, Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi. Kalbi bir ittifak oluşturmuştuk. Amacımız 2023'teki genel seçimleri kazanmaktı. Kalbi ittifak, ne yazık ki politik bir ittifaka dönüştü ve ruhunu kaybetti. 2019'daki ittifakı, 2023 için yapmıştık. Başarı gelmeyince parti içinde bunun nedenlerini tartıştık. CHP içinde böyle bir tartışma henüz yapılmış değil. CHP, yüzde 48'lik oyu başarı olarak tanımlamayı sürdürüyor. Buna katılmıyoruz, seçimi kaybettik." diye konuştu.

Yorumlar (0)