Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarının dengeleneceğini söyledi ve tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Dün açıklanan Orta Vadeli Program’a ilişkin değerlendirme yapan Yılmaz, "Emekli vatandaşlarımız ile ilgili dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabiliriz. Sene sonuna kadar çalışmalarımızı neticelendirmeyi öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 07.09.2023, 15:06
Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarının dengeleneceğini söyledi ve tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, basın mensupları ile Ankara’da bir araya geldi. Burada açıklama yapan Yılmaz, Orta Vadeli Program’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OVP'nin gerçekçi olduğu yönünde değerlendirme sonuçları aldıklarını belirten Yılmaz, en önemli unsurun ise OVP'nin uygulanması olduğunu kaydetti.

"Büyüme enflasyona katkı sağlayacak"

Siyasi irade ile reform ve politikaların hayata geçirileceğini vurgulayan Yılmaz, "Büyüme eyleminin kompozisyonu değişti. Büyüme bundan sonra enflasyona katkı sağlayacak bir şekilde çerçevelendirildi" şeklinde konuştu.

OVP'de sapma meydana gelip gelmeyeceği ile ilgili de açıklama yapan Yılmaz, mevcut veriler ile en gerçekçi tahminleri yaptıklarını söyledi.

"İdari ve kanuni olarak iki paket çalışmayı düşünüyoruz"

Yatırım Ortamı Eylem Planı konusuna da değinen Yılmaz, "İdari ve kanuni olmak üzere iki paket ile çalışmayı düşünüyoruz. Eylem planımızın ilk paketini sonbahar aylarında Meclis'e sunmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Mali disiplinin ise en güçlü kazanım olduğuna dikkat çeken Yılmaz, mali disiplin anlayışı ile Orta Vadeli Program'ın hazırlandığını kaydetti.

"Kamu tasarrufları artırılacak"

Kamu tasarruflarının da arttırılacağına vurgu yapan Yılmaz, bütçe açıklarının azalması için toplam tasarruflarının artırdığını söyledi.

OVP'nin 4 temel amacı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Birinci amaç depremin rehabilitesi ile riskleri azaltmak. Enflasyonda tek haneli rakamlara düşerken bile istihdam ve büyüme devam edecek" şeklinde konuştu.

Emekli ve memur maaşları

Emekli ve memur maaşları konusuna da değinen Yılmaz, enflasyon farkının yansımasının memur emeklilerinin maaşlarında görüleceğini, diğer emekliler ile ilgili de dengeleyici bir çalışmayı dikkate alabileceklerini söyledi. Yılmaz, bu anlamda çalışmaları yıl sonuna kadar neticelendirmeyi öngördüklerini aktardı.

Yorumlar (0)