İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi: Akıl yoksunu olmak lazım

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tezkereye evet oyu, Cumhuriyet'e ihanettir" ifadelerine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "İYİ Parti’yi ihanetle suçlamak için akıl yoksunu olmak gerek" sözlerini kullandı. 

SİYASET 30.10.2021, 15:37 30.10.2021, 16:00
İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'na tezkere tepkisi: Akıl yoksunu olmak lazım

Irak ve Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görev süresinin 2 sene daha uzatılmasına yönelik tezkere, AK Parti, İYİ Parti ve MHP oylarıyla kabul görürken, HDP ile CHP tezkereye hayır oyu vermişti.

İYİ Parti’den, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki

Tezkerenin kabul edilmesiyle birlikte birçok tartışma gündeme gelmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, "Tezkereye evet oyu, Cumhuriyet'e ihanettir" sözleri tepkilere yol açarken İyi Parti’den de tepki geldi. Tezkereye 'evet' diyen Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’nin Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, katıldığı bir TV programında daha önce CHP'nin ‘evet’ oyu verdiği tezkere ile ‘hayır’ dediği son tezkere arasında fark olmadığını dile getirdi.

“Akıl yoksunu olmak gerek”

CHP'nin bu ifadelere açıklık getirmesi gerektiğine dikkat çeken Müsavat Dervişoğlu, "İlk tezkereye evet deyip, ikincisine hayır diyenlerin durumu tartışılır. CHP, 'evet oyu, Cumhuriyet'e ihanet' açıklamalarını izah etmeli. Bu bir sorundur. Partimizi ihanet kapsamında bir değerlendirmeye tabi tutmak için akıldan vareste (akıl yoksunu) olmak gerek" sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)