İYİ Parti'nin Bahçeli'ye yanıtına MHP'den ilk tepki geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye "Yerel seçimde ittifak olalım." çağrısında bulunmasının ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan açıklama gelmişti. Bahçeli'nin teklifini reddeden İYİ Parti'ye MHP'den yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Devşirilmiş ve yetkisiz bazı kişiler, kaçamak cevaplar veriyor. Sayın Devlet Bahçeli, bu davetle birlikte İYİ Parti'ye ayna tutmuş oldu." ifadelerini kullandı.

SİYASET 12.08.2023, 16:38 12.08.2023, 17:55 Hakan Öksüz
İYİ Parti'nin Bahçeli'ye yanıtına MHP'den ilk tepki geldi

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet İttifakı saflarındaki İYİ Parti bünyesinde yer alan eski MHP'lilere, "Yerel seçimlerde ittifak olalım, yuvaya dönün!" çağrısında bulunmuştu. MHP liderinin İYİ Partili isimlere çağrısı, siyasetin gündeminde yankı uyandırmıştı.

İYİ Parti'den yanıt gelmişti

Bahçeli'nin teklifine ilk yanıt, İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu'dan geldi. Söz konusu çağrıyı "talihsiz" olarak niteleyen Zorlu, İYİ Parti'nin kurumsal kimliğinin hedef alındığını belirtmişti.

"Devşirilmiş ve yetkisiz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti'den gelen yanıtı sosyal medyadan değerlendirdi. Devlet Bahçeli'nin çağrısının son derece yürekten ve samimi olduğunu kaydeden Yalçın, "Devşirilmiş ve yetkisiz bazı kişiler, kaçamak cevaplar veriyor. Bu tutarsız yanıtlar, İYİ Parti'deki 'aslını inkar' çıkmazını gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

"Bu davetle birlikte İYİ Parti'ye ayna tutulmuş oldu"

CHP'ye kuyruk olan İYİ Parti'nin, Türklük düşmanı HDP ile yoldaşlığa soyunduğunu öne süren Yalçın, "Böyle bir köksüzlüğe mahkum olmuş partinin sözcülerinin MHP'ye milliyetçilik taslaması garabettir. Altılı masaya efelendikten sonra geri dönüş yapılması, İYİ Parti'nin hatalı manevralarından sadece biridir. Şimdi de Genel Başkanımız Bahçeli'nin 'güvenli limana gelin' çağrısını kalibresi düşük bir üslupla geri çeviriyorlar. Sayın Devlet Bahçeli, bu davetle birlikte İYİ Parti'ye ayna tutmuş oldu." değerlendirmelerinde bulundu.

"İYİ Parti, siyasi taarruzdan anlamaz"

İYİ Parti'den gelen açıklamaları "kompleksli" olarak niteleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sürekli Büyük Taarruz'un başladığı 26 Ağustos'a değiniyorlar. Orada ricat eden düşmandı. İYİ Parti, siyasi taarruzdan anlamaz. Altılı masa maceralarında sürekli ricat eden kendileriydi. Türk tarihindeki önemli günlerle alakalı mesaj vererek MHP taklitçiliğine soyunuyorlar. Milletimiz, kopyacılara itibar etmez." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)