İYİ Parti’den CHP’ye ittifak için 3 şart: Akşener, CHP’nin kalesini istiyor!

14 Mayıs seçimlerinin ardından yerel seçimlerde CHP ile ittifak olup olmayacakları merak konusu olan İYİ Parti yönetiminin ittifak için Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne 3 şart sunacağı gündeme geldi. Kulislerde konuşulanlara göre şartlardan birincisi İBB adayının yeniden İmamoğlu olması, ikincisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden Mansur Yavaş’ın getirilmesi, üçüncü ise, CHP’nin kalesi olan İzmir’in İYİ Parti'ye verilmesi. Kılıçdaroğlu’nun söz konusu taleplere ne cevap vereceği ise merak konusu oldu.

SİYASET 12.08.2023, 11:44 12.08.2023, 11:52
İYİ Parti’den CHP’ye ittifak için 3 şart: Akşener, CHP’nin kalesini istiyor!

Partililerin yerel seçim hazırlıkları başladı. 14 Mayıs seçimlerinde ittifak olarak mücadele eden CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde de ittifak olup olmayacakları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kulislerde konuşulanlara göre; Meral Akşener'in masaya oturmak için CHP’ye 3 şartı var.

Bahçeli ittifak çağrısı yaptı, kulisler hareketlendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yapmasının ardından siyaset kulisleri de hareketlendi. Yerel seçimlerde nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu olan Akşener'in 14 Mayıs seçimlerinde ittifak yaptığı CHP ile masaya yeniden oturmak için bazı şartlar sunacağı konuşuluyor.

Akşener, İzmir’i istiyor!

Siyaset kulislerinde konuşulanlara göre Akşener'in 3 şartı olacak. Bunlar;

- İBB başkanlığına yeniden Ekrem İmamoğlu aday gösterilecek

- Ankara'da Mansur Yavaş ile seçime gidilecek

- Ankara ve İstanbul’da bu iki adaya verilecek olan desteğin karşılığı olarak da İzmir, İYİ Parti'ye verilecek.

İYİ Parti’nin İzmir adayı kim olacak?

14 Mayıs seçimlerinde beklediği başarıyı elde edemeyen CHP yönetimi, yerel seçimlerden ise mutlak bir zaferle ayrılmak istiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Meral Akşener’in taleplerine nasıl karşılık vereceği ise merak konusu oldu. Kendine fazlası ile güvenen İYİ Parti ise İzmir adayını belirledi. İYİ Parti, İzmir için Ümit Özlale’yi aday göstermeyi düşünüyor.

Gözler 26 Ağustos’ta…

Diğer yandan MHP’nin ittifak çağrısına nasıl cevap vereceği merak konusu olan İYİ Parti, beklenen açıklamayı yaptı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos tarihinde yapacağı açıklamayı işaret ederek, "Bildiğimiz üzere bir süredir partimizin olası yol haritası ve seçim çalışmaları kamuoyunda geniş bir biçimde irdeleniyor. Konuya ilişkin farklı iddiaların da öne çıktığı görülmektedir. Dün de bir televizyon programında Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden benzer bir durum zuhur etmiş ve gün içerisinde kimi yetkililer tarafından kurumsal kimliğimizi doğrudan hedef alan talihsiz bazı açıklamalar yapılmıştır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 24 Haziran 2023’te yapılan büyük kongremizde 85 milyon vatandaşımız için siyasette yeni bir yol, yeni bir zemin açma irademizi ortaya koymuştur. Akşener, en büyük gücümüz olan milletimize kulak vereceğimizi vurgulamıştır. Söz konusu tartışma ile ilgili partimizin görüşünü açıkça kamuoyu ile paylaşıyor, güzel yurdumuzun temiz kalpli insanlarını, vatanseverlerini, Türkiye sevdalılarını, milliyetçilerini ülke ve millet hayrına İYİ Parti'de çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz: 26 Ağustos ruhu ile rotamız net, pusulamız millet! Saygılarımız ile..."

Yorumlar (0)