İnce’den 6’lı masaya tepki: “Bir ilke yok, bir duruş yok”

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, "6 benzemez var. Ancak herhangi bir adayın ortaya çıktığı yok, bir ilke yok, bir duruş yok” dedi.

SİYASET 26.12.2022, 14:05
İnce’den 6’lı masaya tepki: “Bir ilke yok, bir duruş yok”

Edirne’ye gidererek bir dizi ziyarette bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, burada düzenlenen bir etkinlikte gençlerle buluştu. Gençler tarafından sorulan soruları cevaplayan Muharrem İnce, açıklamalarında 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına da değindi.

"Erdoğan 20 senedir meydanda lekelenmiyor"

6’lı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına tepki gösteren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bir kişi cumhurbaşkanı adayı olacaksa, çıkar ‘ben adayım’ der. Şu zamana kadar bu cesareti Muharrem İnce'den başka bir aday sergileyemedi. Çıkaracakları kişinin ismi kirlenmiyor gibi laflar sadece ucuz birer numaradan ibaret. 20 senedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi kirlenmiyor, onların çıkarınca adı mı kirleniyor. Eğer adaylarını erken duyururlarsa lekelenirmiş. Bakın, Erdoğan 20 senedir meydanda lekelenmiyor. Adayınızın adı 3 ay içerisinde lekeleniyorsa demek ki zaten bu kişi lekeli demek oluyor. Muharrem İnce aday olarak çıktı, adı lekelendi mi? Hayır. Bir kişi çıkıp oradan Balyoz ve Ergenekon'u tekrar dile getireceğiz diyor. Öbür taraf diyor ki, biz açmayacağız. Biri diyor ki İstanbul Sözleşmesi'ne imza atamayacağız diğer atacağız. Biri Libya tezkeresine hayır diyor, öbürü evet diyor. Ortada 6 benzemez var. Bir aday yok, bir ilke yok, bir duruş yok.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)