Tahıl koridorunda taşınan yük miktarı 15 milyon tonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Ağustos - 25 Aralık tarihleri arasında 585 geminin Ukrayna'nın Chornomorsk, Odesa ve Yuzhne kentlerinde yer alan limanlardan yüklü olarak hareket ettiğini kaydederek, "Toplam taşınmış olan yük miktarı 15 milyon 80 bin tonu aştı." dedi.

GÜNDEM 26.12.2022, 14:07
Tahıl koridorunda taşınan yük miktarı 15 milyon tonu geçti

Karaismailoğlu, "tahıl koridoru"nda taşınmış olan yük miktarına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından tahıl krizinin yaşandığını anımsatan Karaismailoğlu, dünyadaki en önemli tahıl merkezlerinden biri olan Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının durduğunu ifade etti.

Bu gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yoğun bir diplomasi trafiğinin yürütüldüğünü ve bunun neticesinde tekrar tahıl sevkiyatının başladığını söyleyen Karaismailoğlu şunları söyledi:

"1 Ağustos - 25 Aralık tarihleri arasında toplamda 585 gemi Ukrayna'nın Yuzhne, Chornomorsk ve Odesa kentlerindeki limanlardan yüklü olarak hareket etti. Toplamda taşınmış olan yük miktarı 15 milyon 80 bin tonu geçti. Gemilerle buğday, arpa, soya, ayçiçeği küspesi, bezelye, buğday kepeği, ayçiçeği çekirdeği, şeker pancarı, işlenmiş karışık gıda, ayçiçek yağı, mısır, kanola tohumu ve soya yağı olmak üzere 13 farklı çeşit yük taşındı."

"Taşınan yükün yüzde 15'i ülkemize geldi"

Karaismailoğlu, 585 adet geminin 200 tanesinin Türk bayraklı, işletenli veya sahipli olduğunu söyleyerek, 585 geminin 171 tanesinin yüklerini Türkiye'nin limanlarına getirdiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)