The Sun’dan Prens Harry ve Meghan Markle'a özür

The Sun gazetesinin ünlü İngiliz köşe yazarı Jeremy Clarkson'ın kaleme aldığı makale ülkede tepkiye yol açtı. Prens Harry ve Meghan Markle'dan özür dileyen The Sun’un bu ifadesi kabul etmedi.

MAGAZİN 26.12.2022, 14:34 27.12.2022, 12:59
The Sun’dan Prens Harry ve Meghan Markle'a özür

Prens Harry ve Meghan Markle’ın İngiliz Kraliyeti ailesinden ayrılma sürecini anlatan belgeseli seyreden ve eleştirenler içerisinde The Sun’ın köşe yazarı Jeremy Clarkson da bulunuyor. Clarkson, köşe yazısında, kaleme aldığı ifadelerle “nefret” söyleminde bulunmuştu.

Game of Thrones sahnesinden benzetme yaptı

"Game of Thrones" dizisindeki bir sahneden örnek veren Clarkson, Meghan Markle'ın İngiliz kasabalarında alenen utandırılmasını ve teşhir edilmesini hayal ettiğini ifade etti. Bu ifadeleri ise ülke çapında büyük tepki aldı.

18 bin kadar vatandaş, Bağımsız Basın Standartları Teşkilatı üzerinden söz konusu makale için şikayette bulundu. Bu durum üzerine gazete, makale için özür dileyerek yazıyı internet sitelerinden kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde gazete, Clarkson’ın özür dilediğini ve köşe yazısında ifade ettikleri için pişmanlık hissettiğini aktaran bir açıklamada bulundu.

“Üzgünüz ve içtenlikle özür dileriz”

Gazete tarafından yapılan özür açıklamasında şu ifadelerde bulunuldu: “Yayıncı bir ekip olduğumuzdan dolayı ifade özgürlüğünün büyük bir sorumluluk getirdiğinin bilincindeyiz. The Sun olarak söz konusu makalenin paylaşılmasından dolayı oldukça üzgünüz ve içtenlikle özür dileriz.”

Özür kabul edilmedi

Yazının siteden kaldırılması ve özür dilenmesi Prens Harry ve Meghan Markle kanadında olumlu bir etki oluşturmadı.

Yazının siteden kaldırılmasının bir manası olmadığını ifade eden çiftin sözcüsü, “Sun’dan herhangi bir yetkili bizimle görüşme sağlamadı. Özel bir şekilde özür dilenmedi. Bundan dolayı söz konusu özür halkla ilişkiler faaliyetinden başka bir şey ifade etmiyor.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)