İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'su faturası' yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili belediyelerden su faturalarına KDV indirimi yansıtması için çağrı yapmıştı. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan konuya dair açıklama geldi. İmamoğlu, "Hangi faturalarda indirim yapılması gerektiğine halkımız karar versin." dedi. Yavaş ise "Su faturalarına KDV indirimi 15 Şubat'tan bu yana uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.

SİYASET 18.02.2022, 00:24
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'su faturası' yanıtı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşmuştu. 

Erdoğan, AK Partili belediyelerin su faturalarında yüzde 7 indirime gideceğini kaydederken, sudaki zam oranlarını belediyelerin belirlediğini ifade etmişti. 

Erdoğan: Koltuğa geldiğinde unutanlardan oldun

İBB'ye bağlı İSKİ'nin zam isteğiyle İBB Meclisi'ne geldiğini dile getiren Erdoğan, "Sen seçimden önce, seçim döneminde söz verenlerden ve koltuğa geldiğinde unutanlardan oldun. Ve an itibarıyla da geldin yüzde 125'ten fazla bir zam talebiyle megakent İstanbul'da işi Meclis'e getirdin ve Meclis'te de Cumhur İttifakı bu talebine 'Evet' demedi. Şimdi buradan dile getiriyorum ki AK Partili belediyelerin olduğu her yerde bizler minimum yüzde 7 oranında indirim yapmak suretiyle milletimizi su parasında aydınlatıyor olacağız. Bizimki sözde kalmaz, bizimki icraatta ve bu adımı da ivedilikle nasıl Sakarya, Kocaeli belediyelerimiz attılarsa bugün itibarıyla süratle hemen bütün belediyelerimiz bu adımı atarak ana muhalefete buradan sinyali verecektir." demişti.

İmamoğlu: Hangi faturada indirim gerektiğine halkımız karar versin

Erdoğan'ın sarf ettiği sözlere karşılık olarak İBB Başkanı İmamoğlu'ndan cevap geldi. 

İmamoğlu, "Sudaki KDV indirimi yüzde 7'lik oranda yapıldı fakat büyükşehir belediyelerinin su temin etme maliyeti 1 senede yüzde 100’den daha fazla arttı. Su, doğal gaz ve elektrik faturalarınızı yan yana koyun, hangisinde indirim gerektiğine halkımız karar versin." ifadelerini kullandı.

Yavaş: 15 Şubat'ta yüzde 1'e indirilmişti

Erdoğan'ın AK Partili belediyelere yaptığı çağrıya Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yavaş da kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. 

Yavaş'ın paylaşımı ise şu şekilde:

"Sevgili hemşehrilerim. ABB olarak, su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat'tan bu yana yüzde 1 olacak şekilde uygulanmaktadır."

Yorumlar (0)