HDP'li Oluç: Kaderse neyi soruşturuyorsunuz?

Hakkı Saruhan Oluç, "Eğer ki bu kaza kader planıysa neyi soruşturuyorsunuz? Eğer ihmalleri soruşturuyorsanız neden kader planı olduğunu söylüyorsunuz? Neden insanların dini inançlarını sömürmeyi sürdürüyorsunuz?" dedi.

SİYASET 18.10.2022, 00:30 18.10.2022, 17:29
HDP'li Oluç: Kaderse neyi soruşturuyorsunuz?

HDP Grup Başkanvekili Oluç, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında, Bartın Amasra'daki maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralı madencilere ise acil şifalar temenni etti.

Meydana gelen kazadan ötürü kızgın ve üzgün olduklarını kaydeden Oluç, "Ateş bir kez daha düştüğü yeri yaktı. Eğer yasal düzenlemeler gerçekleştirilip gerekli tedbirler alınsaydı, bu facia ve kayıplar yaşanmayacaktı. Gerçekleştirilen açıklamalar gösteriyor ki çok vahşi bir sömürü sisteminde ısrarlı olunmasından dolayı böylesi felaketler yaşanıyor." şeklinde konuştu. 

"Neden insanların dini inançlarını sömürmeyi sürdürüyorsunuz?"

HDP'li Oluç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kazaya ilişkin 'kader planı' ifadelerini kullandığını hatırlatarak, şu ifadelere yer verdi:

"Eğer ki bu kaza kader planıysa neyi soruşturuyorsunuz? Eğer ihmalleri soruşturuyorsanız neden kader planı olduğunu söylüyorsunuz? Neden insanların dini inançlarını sömürmeyi sürdürüyorsunuz? Manisa Soma'da meydana gelen facia için 'fıtrat' demiştiniz, Bartın Amasra'da yaşananlar için 'kader planı' diyorsunuz Bir plan falan yok. İktidarın denetimleri yeteri kadar yapmaması sebebiyle ortaya çıkan bir durum söz konusu. İş güvenliği ve işçi sağlığı önlemlerinin harfiyen uygulanması gerekiyor fakat bu uygulanmıyor. Açık bir şekilde kanuna aykırı uygulamalar devam ediyor."

Yorumlar (0)