Hatay’ın ana vatana katılmasının 82. yıl dönümü kutlandı 

Hatay’ın ana vatana katılışının üzerinden tam 82 sene geçti. Hatay’ın pek çok ilçesinde ve şehitliklerde, program düzenlendi; Kur’an okundu.   

SİYASET 23.07.2021, 13:05 24.07.2021, 20:11
Hatay’ın ana vatana katılmasının 82. yıl dönümü kutlandı 

Hatay’ın ana vatana katılışının 82’nci yıl dönümü kapsamında Hatay’ın pek çok ilçesinde tören düzenlendi. Şehir merkezi başta olmak üzere ilçe merkezi ve şehitliklerde düzenlenen programlara Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Adnan Özkaya, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay tayfun Çağan katıldı. 



Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda duruldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından şeref defteri imzalandı. 



“Bizlere büyük bir sorumluluk bıraktınız” 

Tetikoğlu: “Hatay’ın ana vatana katılışının 82’nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kuvayı Milliye ruhuyla hareket eden herkesi minnet ve rahmetle anıyorum. Sizler, Milli Mücadele’nin ilk kurşununun sıkıldığı bu toprakları müdafaa ederken bizlere büyük bir sorumluluk bıraktınız. Milli bilinci ve mirasınızı sonuna kadar yaşatacağımızdan emin olunuz. Gösterdiğiniz manevi ve milli mücadeleyi genç nesillerimize aktarmak, vazifemizdir. Hatay’ın ana vatana katılması yalnızca bir şehrin vatan toprağına dahil olmadı anlamına gelmemiştir. Aynı zamanda bu amaç uğrunda gösterilen sonsuz çabayı da ifade etmektedir.” 



Şehitler için Kur’an okundu 

Konuşmaların yapılmasının ardından programın ikinci kısmı, Antakya şehitliğinde devam etti. Vali Vekili Tetikoğlu, heyet ve vatandaşlar, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitlerin ruhu için Kur’an okundu ve ardından dualar edildi. Program, bu şekilde son buldu. 



Yorumlar (0)