Kaş açıklarında batan teknedeki 37 kişi kurtarıldı: 8 kişi kayıp

MSB, Antalya Kaş açıklarında 45 kişinin bulunduğu teknenin battığı olayda, arama kurtarma faaliyetleri sonucunda tekneden 37 kişinin kurtarıldığı ve kayıp olan 8 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

YAŞAM 23.07.2021, 13:24 24.07.2021, 20:17
Kaş açıklarında batan teknedeki 37 kişi kurtarıldı: 8 kişi kayıp

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Antalya’nın Kaş ilçesinin 161 mil güneybatısında bulunan Kerpe Adası’nın 60 mil güneyinde bir tekne battı. İçerisinde 45 kişi bulunan teknenin dün akşam saatlerinden beri bölgede olduğu ve acil durum çağrısını dün yaptığı öğrenildi. 



Ekipler bölgeye intikal etti 

TCG Gökova ve TCG Gelibolu fırkateynleri, acil şekilde bölgeye intikal etti. Fırkateynlere ek olarak arama kurtarma koordinatörlüğü görevlileri de bölgeye doğru hareket etti. 

Türk arama kurtarma sınırları içerisinde kalan bölge boyunca “arama kurtarma sahası” ilan edildi ve bu ilan da denizcilere gönderildi. Sabaha bulunan ticari tüm gemiler için arama sektörleri tahsis edildi. 



Deniz Kuvvetleri yola çıktı 

Bölgeye intikal eden ekiplere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri de katıldı. Komutanlık tarafından bir karakol uçağı ve 2 fırkateyn gönderildi. Milli Savunma Bakanlığı, hava ve deniz şartlarının olumsuz seyrettiğini fakat arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 

37 kişi kurtarıldı, 8 kişi aranıyor

45 göçmenin bulunduğu ve batan tekneden, arama kurtarma çalışmaları neticesinde 37 kişi kurtarıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait olduğu belirtilen 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağıyla, deniz ve hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen kayıp olan 8 kişiye yönelik arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Yorumlar (0)