Gelecek Partisi paylaştı: Yerli otomobilimiz ne kadar yerli?

Gelecek Partisi sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin Otomobili projesine ilişkin eleştirel bir paylaşımda bulundu.

SİYASET 21.10.2020, 21:41
Gelecek Partisi paylaştı: Yerli otomobilimiz ne kadar yerli?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun parti hesabı üzerinden, Türkiye’nin son zamanlarda üzerine yoğunlaştığı yerli otomobil projesine ilişkin eleştirel bir paylaşım yapıldı.

Yerli otomobil dünyaya tanıtılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenmiş olan törenle dünyaya tanıtılan yerli otomobil, dünya otomobil piyasasında da ses getirmişti.

Muhalefet partilerinden ise yerli üretim otomobile ilişkin proje tanıtılmasından sonra eleştiriler gelmişti. Projeyi son eleştiren isim ise Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve partisi Gelecek Partisi oldu.

Davutoğlu’nun partisi ‘yerli üretim’ açıklamasını hedef aldı

Yerli otomobile ilişkin partisinin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, yerli otomobilin üretimine ilişkin alanlara dikkat çekerek, yerli otomobilin ne kadar yerli olduğunu sorguladı.

Yerli otomobil ne kadar yerli?

Gelecek Partisi paylaşımda, ‘Yerli otomobilimiz ne kadar yerli?’ başlığıyla, otomobilin tasaramının İtalyan Pininfarina, elektrikli motorun Alman Bocsh, Şasi sistemlerinin İngiliz Mira, bataryanın Çinli Farasis ve araç entegrasyonunun ise Alman EDAG’a ait olduğunu paylaştı.

Yorumlar (0)