Fatih Erbakan açıkladı: Seçim ikinci tura kalırsa...

Fatih Erbakan, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa Tayyip Bey'in karşısındaki adayın yapısına, çizgisine ve vaatlerine bakmak gerekir. Fakat tabii mesela Sayın Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa Tayyip Bey'i destekleriz." dedi.

SİYASET 05.03.2022, 20:19
Fatih Erbakan açıkladı: Seçim ikinci tura kalırsa...

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, Antalya'ya bağlı Kemer ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'na iştirak etti. 

"CHP dışındaki beş partiye çağrı yapıyorum"

Burada konuşan Erbakan, 6 muhalefet partisinin genel başkanlarının bir araya geldiği toplantıyı anımsattı. "Daha şimdiden her hafta İngiliz ve ABD büyükelçileriyle buluşanlar, yemek yiyenler var." diyen Erbakan, şu sözleri sarf etti:

"Hepsi tek bir masanın çevresine toplanmışlar. Rahmetli babamın tabiriyle 'Üst üste mi gelelim, alt alta mı gelelim, yan yana mı gelelim, kim üste kim alta gelsin, kim yana gelsin?' tartışmasına giriyorlar. CHP dışındaki beş partiye çağrı yapıyorum. Gelin tüm bu yanlışlarınızdan dönün. Gelin milli görüş çatısı altında bir araya gelelim. Büyük Türkiye'nin, yaşanabilir Türkiye'nin inşası için dış siyasette G20'nin, Avrupa'nın, ABD'nin peşinden koşmak yerine D60 projesini başlatmak, ekonomi alanında faiz ve borç ekonomisi yerine istihdam, üretim odaklı bir ekonomi modeline geçiş yapmak, yönetimde ve paylaşımda adaleti sağlamak, 'Önce millet.' diyen bir iktidarın yönetime geçmesi için yeni bir ittifak oluşturalım. Kılıçdaroğlu'nu ülkenin başına getirme planına, 60 yılın ardından Türkiye'nin başına CHP'li bir lider getirme planına ortak olmayın."

"Sivillerin katledilmesi kabul edilemez"

Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırısının dünyadaki sosyal, ekonomik ve siyasi pek çok dengeyi sarsacak çok kritik bir gelişme olduğunu dile getiren Erbakan, "Herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğünü hedef alan saldırıların karşısındayız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına karşı saldırıda bulunulmaktadır. Bunu katiyen kabul etmiyoruz. Hiçbir daim savaşı, sivillerin katledilmesini onaylamamız mümkün değildir. Ukrayna-Rusya savaşının bir an evvel durması, ateşkesin sağlanması ve Ukrayna'nın topraklarından Rus askerlerinin çekilmesi son derece önemlidir." sözlerini sarf etti. 

"Tayyip Bey'i destekleriz"

Öte yandan, bir YouTube kanalında soruları cevaplayan Erbakan'a, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa hangi adayı desteklersiniz?" sorusu soruldu. 

Söz konusu soruyu cevaplayan Erbakan, "Tayyip Bey'in karşısındaki adayın yapısına, çizgisine ve vaatlerine bakmak gerekir. Fakat tabii mesela Sayın Kılıçdaroğlu ikinci tura kalırsa Tayyip Bey'i destekleriz." diye konuştu.

Yorumlar (0)