Faik Öztrak'tan mülteci tepkisi

Öztrak, her gün yüzlercesi ülkemize gelen ve kamuoyunda tepkiye sebep olan Afgan mülteciler ile ilgili hükümete yüklendi.

SİYASET 26.07.2021, 20:03
Faik Öztrak'tan mülteci tepkisi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK (Merkez Yönetim Kurulu) toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

"Milletimize ihanet ediyorlar"

Öztrak'ın konu ile ilgili açıklamaları ise şöyle:

"AK Parti hükümeti, bir yandan iyi eğitimli gençlerimizi küstürüyor, ülke dışına ciddi bir beyin göçü vermemize sebep oluyor. Bir yandan da Türkiye'yi, düzensiz göçmen ve sığınmacılar için bir açık hava hapishanesi yapıyor. Açık bir şekilde söylüyoruz. Bu yapılan milletimize ihanettir. 

Bizim yaptığımız kesinlikle ırkçılık değil. Ülkemize kurulan demografik, sosyal, siyasi ve iktisadi tuzağı deşifre etmektedir. Mülteci ve sığınmacıların bu oyuna, kirli bir emperyalist senaryoya malzeme edilmesine isyandır.

"Emevi Camisi'nde namaz kılma rüyası..."

Suriye'deki kriz ortamı 10. yılına girdi ve bugün resmi kayıtlara göre yaklaşık 4 milyon Suriyeli ülkemizde ikamet ediyor. Gerçek rakamın 5 milyon olduğunu düşünüyoruz. 

Tabii ki bu kadar Suriyeli durduk yere Türkiye'ye gelmedi. Emevi Camisi'nde namaz kılma düşü, bu acıklı kargaşayı tetiklemiş oldu. Suriye'deki savaştan ABD, İsrail ve Rusya karlı çıktı. Savaşın kaybedenleri ise Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti'dir. 

"Hesabı Erdoğan değil, millet ödedi"

Savaşın ilk dönemlerinde CHP olarak Hatay'ı ziyaret etmiştik. Bir lokantacı yurttaşımız, Suriyelilerin lokantada bir güzel yiyip içtiğini, 'Bizi Erdoğan getirdi, hesabı o ödesin.' dediğini hatırlıyorum. O hesabı Erdoğan değil, milletimiz ödedi. 40 milyar doları aşan bir kaynak, vatandaşlarımızın cebinden yok yere harcandı. 

Bugün bazı sanayicilerimiz, 'Afganlar, Suriyeliler olmasa, çalıştıracak eleman bulamıyoruz.' diyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın, bu üretim yapısıyla 3 kuruşa adam çalıştırıp, rekabet edeceğiniz tek yer Afrika’dır. Biz Türkiye'nin, Avrupa’nın Afrika’sı, Vietnam'ı, Bangladeş’i olmasını istemiyoruz. Biz Avrupa Birliği'nin tam üyesi olarak, bölgenin yüksek teknoloji üretim üssü olmak istiyoruz. Kişi başı gelirde hızla AB ortalamasını geçmek istiyoruz."

Yorumlar (0)