Erdoğan’dan muhtarlara “ödenek” müjdesi: “Sona gelindi”

Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara müjde verdi. Erdoğan, "Kadın muhtarlarımız için analık ve doğum izinlerine dair yasal düzenlemede sona ulaşıldı. Muhtarlarımızın ödemelerinde izinli oldukları süre zarfında kesinti olmayacak.” dedi.

SİYASET 19.10.2022, 15:44 19.10.2022, 17:11
Erdoğan’dan muhtarlara “ödenek” müjdesi: “Sona gelindi”

Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlara seslendi. Muhtarlara birbirinden farklı müjdeli haberler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Ankara’da rahatlıkla konaklayacaklar”

Muhtarların artık Ankara’ya geldiğinde kalacak bir yeri olacağını aktaran Erdoğan, “Ankara'da rahatlıkla konaklayabilecekleri bir yere sahip oldular. Muhtarlar evimizin açılışının haricinde 100 muhtar hizmet binası için temel atma törenini de şu anda gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki bütün muhtar kardeşlerimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim kardeşliğimizi, beraberliğimizi ve birliğimizi devamlı eylesin diyorum. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bunu söyleyenler rezil rüsva oldu”

Cumhurbaşkanlığı görevinden bu yana toplamda 52 muhtar buluşması yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Öte yandan 38 bin muhtarımızı milletin evinde ağırladık. Her buluşmamızda muhabbet bağını kuvvetlendirdik. Bana zamanında ne diyorlardı ‘Senden muhtar bile olmaz.’ Şimdi bunu söyleyen rezil rüsva oldu. Hep beraber beni Cumhurbaşkanı yaptınız” şeklinde konuştu.

“İşlerini yapmayanlar muhtarlara vaatler sunuyor”

Yalnızca muhtarların değil, birçok mahallenin problemlerini de çözüme ulaştırdıklarını aktaran Erdoğan, “Buluşmalarımız yalnızca bürokrasi alanında değil, siyasette de birçok değişikliği beraberinde getirdi. Şu zamana kadar herhangi bir işinizi yapmayanlar, artık muhtarlarımızı vaatlerle boğmaya başladı. Fakat her samimiyetsiz davranışları gibi bunda da aynı tutumdalar. Rol almaya uğraşsalar da şu anki dayanışmamızı tesis edemeyecekler.

Belki mevcut durumda oluşan görüntüyü kıskanacaklar, belki birbirimize olan bağlılığımızı çekemeyenler olacak. Ahde vefanız adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili kardeşlerim, idari çalışmamızın çelik çekirdeği olarak faaliyette bulunduğumuz muhtarlarımıza hak ettiklerini verebilmek adına çok uzun bir süredir bekliyorlardı. Muhtarlarımız eskiden dertlerini dile getirecek muhatap bulamıyorlardı.” şeklinde ifade etti.

Erdoğan’dan muhtarlara müjdeler

Erdoğan açıklamalarında muhtarlara birbirinden farklı müjdelerde vererek şunları dile getirdi: “Kadın muhtarlarımızın analık ve doğum izinlerine dair yasal düzenleme kapsamında sona ulaştık. Teklifi kısa bir süre içerisinde Meclis'imizin görüşüne sunacağız. Sadece kadın muhtarlarımız adına bu çalışma olmayacak. Bütün muhtarlarımızın hastalık, izin veya farklı nedenlerle vazife başında olmadıkları aralıkta ödeneklerinde kesinti olmayacak. YÖK ve İçişleri Bakanlığımız arasında gerçekleştirilecek anlaşma ile beraber muhtar akademisi çalışmasını sisteme sokuyoruz. Bütün kentlerimizde MAX muhtar sistemi eğitimlerini bitirdik. Öte yandan köylerimizde bulunan mahallelerimizde metruk alanları sizlerde bizlere bildirebileceksiniz. Bütün bunlarla beraber muhtarlık binalarının elektrik faturalarının ticari abone tarifesinden konut tarifesine geçişini başlatıyoruz.”

Yorumlar (0)