Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘emekli darbeci’ yanıtı

Emekli amirallerin bildirisine yönelik CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sözlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbecinin emeklisi-muvazzafı olmayacağını bilmeyecek kadar cahil” açıklamasında bulundu. 

SİYASET 07.04.2021, 13:33 08.04.2021, 11:06
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘emekli darbeci’ yanıtı

AK Parti’nin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli amirallerin bildirisine yönelik olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Darbecinin emeklisinin veya muvazzafının olmayacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bildiri buram buram darbe iması kokuyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Kanal İstanbul hazırlıkları tamam’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin ülkenin en büyük alt yapı projesi olduğunu belirterek, “Hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık” açıklamasında bulundu.

Projenin eninde sonunda yapılacağını belirten Erdoğan, “İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul’a başlıyoruz ve yapacağız” mesajını verdi.

‘Cahil mi sinsi mi?’

Darbecinin emeklisi veya muvazzafının olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu bilmeyecek kadar cahil, yoksa sinsiler mi? Orasının milletimize bırakıyoruz. Bununla da kalmayıp bizi, ‘herkesi terörist’ ilan etmekle suçluyorlar” diye konuştu.

AK Parti’nin iktidara geldiğinde Kılıçdaroğlu’nun 50’li yaşlarda olduğunu ifade eden Erdoğan, “20 yıl öncesinin Türkiye’siyle bugünün Türkiye’sini karşılaştırsın. Gittiği yollar aynı yollar mı? Bu zatın ağzından, ‘Memlekette şöyle iyi bir şey yapıldı’ diye konuştuğunu duymadık” açıklamasında bulundu.

‘Buram buram darbe iması kokuyor’

Emekli amirallerin bildirisini buram buram darbe iması koktuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomiyle ilişkilendirip ‘gündem değiştirme’ olarak aklamaya çalışacak kadar şirazeyi kaybettiler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun teröristlerle ilişikli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri tüm hayatları boyunca iktidarı darbe ve vesayet altında arıyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Salgınla mücadeleyi siyaset üstü gördük’

Salgınla mücadeleyi siyaset üstü bir durum olarak gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Tam 84 milyon vatandaşımızın sağlık meselesi olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Kılçadaroğlu’nun sağlık sistemine ve Bilim Kurulu’na saldırmaya çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vah zavallı. Vatandaşımızın derdine 19 senedir olduğu gibi yine biz derman olacağız” diye konuştu.

'Sen ne zaman doğru konuşacaksın?'

Kılıçdaroğlu’nun geçen sene 99 bin esnafın işini terk ettiğini ifade eden sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Hakikati ifade etmiyor. Çünkü bu dönemde 365 bin 533 esnaf işe başlama bildiriminde bulundu. Sen ne zaman doğru konuşacaksın” diye konuştu.

Yorumlar (0)