Anadolu Ajansı’nın yeni müdürü Serdar Karagöz 

Anadolu Ajansı’nda görev değişikliği yaşandı. Genel müdürlük statüsünde yaşanan değişiklikte Şenol Kazancı’nın yerini Serdar Karagöz aldı. 

YAŞAM 07.04.2021, 13:40 07.04.2021, 17:43
Anadolu Ajansı’nın yeni müdürü Serdar Karagöz 

2014 senesinden bugüne kadar Anadolu Ajansı’nın genel müdürlük görevini yürüten Şenol Kazancı’nın dönemi bugün itibariyle sona erdi. Ajansın genel müdürü olarak Şenol Kazancı atandı.

Tüm yönetim kurulu değişti

Haber bültenlerinin Anadolu Ajansı’ndan derlediği bilgilere göre ajansın tüm yönetim kadrosu değişti. Yönetim Kurulu bünyesindeki yeni isimler ise şu şekilde: Serdar Karagöz, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, Doç. Dr. Yusuf Özkır, Doç. Dr. İsmail Çağlar ve Büşra Karaduman Aktuna. 

Serdar Karagöz kimdir?

Bilgi Üniversitesinde Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Serdar Karagöz, aynı üniversitedeki İnsan Hakları Hukuku programında yüksek lisans yaptı. Sonrasında ABD’de yer alan The New School University bünyesinde Media Studies alanında bir yüksek lisansa daha yaptı.

Amerika’da bulunduğu dönemde “The New York Times” bünyesinde çalışan Karagöz, sonrasında, Turkuvaz Medya Grubu’nun BM Diplomasi Muhabirliği ve New York temsilciliği görevlerine getirildi. 2013 senesinde ise Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü olarak ülkeye döndü.

Daily Sabah gazetesinin kurucusu olan Serdar Karagöz, 2018 senesinden bugüne kadar TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. 13 Ocak 2020’de yükseldiği TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevi ile birlikte Karagöz, 7 Nisan 2021 itibariyle Anadolu Ajansı Genel Müdürü olarak yöneticilik hayatına devam edecek. 

Yorumlar (0)