Erdoğan’dan Akşener’e 250 bin TL’lik “Netanyahu” davası 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Başkanı Akşener’e, grup toplantısındaki sözleri ve kendisini Netanyahu’ya benzetmesi nedeniyle 250 bin TL’lik tazminat davası açtı. 

SİYASET 20.05.2021, 15:58 20.05.2021, 17:14
Erdoğan’dan Akşener’e 250 bin TL’lik “Netanyahu” davası 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Başkanı Meral Akşener’in İYİ Parti grup toplantısı sırasında kendisine sarf ettiği sözler ve “Netanyahu” benzetmesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu suç duyurusu ve dava dilekçesinde Akşener’in sözlerinin Erdoğan’ın kişilik haklarını ihlal ettiği ve ağır hakaret boyutunda olduğu belirtildi.

“Erdoğan, Müslümanlar için mücadele veren tek liderdir”

Mahkemeye sunulan dilekçede şu sözler yer aldı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanların ve kutsal toprakların ablukasına karşı çıkan; Müslümanlar için mücadele veren tek liderdir. İsrail zulmüne karşı dünya genelinde oluşan farkındalık ve tavrın mimarı Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanımızın Filistin halkı için eşi görülmemiş direniş içerisinde olması ve bu coğrafyadaki katliamlara karşı gelmesi, tüm mazlum halklar tarafından takdir edilmektedir.”

“Cumhurbaşkanımız, diplomatik kanalları harekete çağırmıştır”

Dilekçeye aktarılan cümlelerin devamı ise şu şekildeydi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de yaşanan zulme karşı diplomatik kanalları harekete çağırmıştır. Cumhurbaşkanımızın hakkaniyete ve adalete dayalı olan insani duruşunun karşısında duran, sivilleri katleden, yerleşim yerlerini işgal eden ve insanlık düşmanı olan İsrail Başbakanı Netanyahu ile Cumhurbaşkanımız arasında benzerlik kurulması, hakaret maksatlıdır. Akşener, bu benzetmeyi yaparak ifade özgürlüğü sınırını ihlal etmiştir.” 

Yorumlar (0)